Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Ellen53 efter 08 December , 2013, 18:04
-
Så er der også lavet Kiksekage og 7 slags konfægt så nu gider jeg ikke mere !mc Ellen53
-
Mums, jeg elsker kiksekage :D
-
et stykke sendes venligt til Ishøj TAAAAAAK 8)
-
Hej i kan godt få opskriften !cs mvh Ellen53
-
Hej i kan godt få opskriften !cs mvh Ellen53
GERNE /o
-
Feder den?
rigtig meget?
gider du ikke sende opskriften til mig HVIS den feder :laugh:
har en lille dreng på 4½ som desværre vælger alt fra der feder og "far" nævnte i en sms efter jeg opdaterede ham efter et lægebesøg/vægt kontrol at vi kunne prøve med kiksekage /o
-
Feder den?
rigtig meget?
gider du ikke sende opskriften til mig HVIS den feder :laugh:
har en lille dreng på 4½ som desværre vælger alt fra der feder og "far" nævnte i en sms efter jeg opdaterede ham efter et lægebesøg/vægt kontrol at vi kunne prøve med kiksekage /o
Det tror jeg godt du kan regne med. Jeg gennemgik min mormors gamle opskrifter i weekenden, der skulle i hvert fald en hel del palmin, sukker, kakaopulver og søde vanillekiks til sådan en kiksekage :D.
-
Det tror jeg godt du kan regne med. Jeg gennemgik min mormors gamle opskrifter i weekenden, der skulle i hvert fald en hel del palmin, sukker, kakaopulver og søde vanillekiks til sådan en kiksekage :D.
Ja - og vi andre, der ikke har det problem, vil helst ikke rigtigt vide, hvad der er i ;)
eller jo - Ellen /o - vil stadig gerne have opskriften :P
-
:laugh: Morten du lukker bare øjnene /o
-
om en kiksekage feder, mmmm, det tror jeg ikke.
Cacao er en bønne. bønner feder ikke
palmin er pamle olie, vagatebilskolie fede ikke
8)
-
*g *g *g *g *g Ken
-
KIKSEKAGE
3hele æg
3dl flormelis
ca 3 del kakao
250g palmin
revet skal af en appelsin
en pakke firkantede vaniljekiks
Smelt palminen og lad den køle lidt af.
Pisk æg,flormelis,kakao og appelsinskal
Rør den smeltede palmin i æggemassen.
Læg bagepapir i en passende kageform.
Start med at hælde et tyndt lag af massen i
bunden af formen.Læg derefter et lag kiks,
et lag af massen osv og slut med massen
pønt kagen med krymmel /kokosmel/guldstøv/
eller hvad der passae jer bedst sæt den på køl.
Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul !mc Ellen53
DEN feder først efter jul ?
-
Nu er jeg pludeselig tilbage i farmors køkken, ved det lille bord der stod for enden :D /o = 2 siddepladser........ TAK!
-
Ellen, hvad mener du med "ca 3 del kakao"?
-
Tusind tak, du er altså en skat /o
-
Hej jeg mener ca 3 dl. <G
Mvh,Ellen53
-
Kan man bruge smør, i stedet for palmin?
-
Det kan man godt, men så bliver kagen ikke så fast/hård i konsistensen...
-
Husk nu, at den har begrænset holdbarhed. Det er rå æg, der er i.
Jeg ved godt, at den kage der slog far & søn ihjel havde været gemt i nogen tid, men vær forsigtige.
-
kiksekagen er en nyere ting fra 60erne. Den gang kaldtes den også: "Kagen der ikke skal bages".
Den stod på kaffebordet næsten alle steder som et lille mirakel.
Min daværende svigerinde lavede den med ristede nødder og pomerans. den kunne spises. ;)
-
Ja, det er netop den manglende bagning, der gør den så farlig. Jeg håber i al fald ikke, der er nogen som drømmer om at gemme den fra nu og til jul udenfor fryserens sikre favn.
-
Der går stygge historier om folk, der kom så gruelig galt af sted, fordi de spiste kiksekage, selvom æggene stammede fra naboens økologiske kæle-høns.
Men brug upasteuriserede æg (også til fromager, det smager bedre), MEN: Brug kun absolut friske æg, skyl de hele æg i meget varmt vand i 10 - 15 sek, lav små portioner, opbevar køligt og spis kagen/fromagen/isen hurtigt. Gem den ikke.
Hvis en enkelt lille salmonellabakterie skulle have sneget sig ind, kan den ikke nå at formere sig og gøre skade. Evt. salmonella findes som regel på æggeskallen.
-
/o
-
Nogen som har prøvet kiksekage-i-luksusudgave (http://www.femina.dk/mad/desserter/kiksekage-i-luksusudgave) uden æg, så kan den også laves i ruge sæsonen.
-
Det er superlet at pasteurisere æggeblommer efter opskrift herinde, så hvorfor tage nogen chancer? Smagsmæssigt tror jeg ikke det gir nogen forskel, for palmin vil nok overdøve en sådan. Har også den opskrift liggende med kondenseret mælk liggende .... så hvis du prøver den, Svend Erik, så del endelig erfaringer. *e
Jeg er sikker på den er for sød til os, men en gang hvert 20. år skal man vel lave kiksekage ... evt. bare for at sige "der har jeg været".
-
Det er superlet at pasteurisere æggeblommer efter opskrift herinde, så hvorfor tage nogen chancer?
Kan du evt finde et link til den opskrift?
-
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=74.0
Værsågod /o
-
Tak for det :)