Du kan ikke lave den rigtige vare, men du kan lave noget der er tæt på og holder en rimelig god æglægning plus at det bliver et bedre slagteprodukt.
Jeg kender flere der har gode resultater med hybriders afkom som holder en rimelig god æglægning, men det kræver man holder krydsningsfrodigheden ved lige.
Dette gør man ved at bruge en ny race(hane) pr. generation og sætte ind på hønekyllingerne. Man får ikke lige så gode æglæggere som mødrene, men tæt på hvis man sætter haner fra gode stammer der lægger masser af æg indover.
Dette er ofte de lette og mellemsvære racer, som er rigtig gode æglæggere og derfor skal bruges. Italienere, Brakel, Campinere, Legbar, Ancona, Spanier, Andalusier, nogle Minorkastammer, Spidstoppede Appenzellere i Sort, New Hampshire, Sussex, RIR, Amrocks, Nøgenhalse, Maran, Engelske Araucana, Australorps og mange flere.
En god ide kunne være at starte med en af de mellemsvære racer for at få noget kød på så overskuddet af haner og eventuelt høner har en slagteværdi.
Bagefter kan man måske bruge Brakel eller Minorka for at få ægstørrelsen endnu mere op eller Engelske Araucana og Maran hvis man vil have de populære ægfarver.
Dette er bare forslag fra min side for at få det optimale ud af egne æglægningsmaskiner.