Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Raziel efter 11 August , 2015, 15:46

Titel: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Raziel efter 11 August , 2015, 15:46
Jeg har indtil videre tilberedt mine kræ enten som helstegte eller de par stykker, jeg har kogt suppe på. Men jeg har en forfærdelig masse haner, der skal i fryseren i løbet af efteråret, så for at spare plads, tænkte jeg om jeg kunne partere dem inden de kom i fryseren, og så bare gemme lår og brystkød og koge suppe på skroget.

Jeg går ud fra at hele bryststykker og lår sagtens kan laves i ovnen i en stegepose eller hvad?

Men kan man fx lave strimler af brystkødet og stege det på panden eller bliver det tørt, når det er hjemmeavlet?
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Finn Jensen efter 11 August , 2015, 16:03
Det kan du.  Der findes også diverse opskrifter med kyllingestykker på mange måder så der er mange muligheder
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Raziel efter 11 August , 2015, 16:47
Super :) jeg var bare i tvivl når man som regel hører at hjemmeavlet kød altid skal langtidstilberedes.
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: ncj efter 11 August , 2015, 18:12
Prøv at google Coq au vin.Du vil finde flere varianter af den klassiske ret.
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Raziel efter 11 August , 2015, 18:38
Måske hvis der findes en version uden vin ;-) kan simpelthen ikke fordrage vin
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: ncj efter 11 August , 2015, 20:05
Man kan jo altid improvisere,prøv med en porter i stedet.;-)
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Raziel efter 11 August , 2015, 20:08
Mon man kan lave det med rom og cola ;D

Der var vist egentlig noget med en opskrift hvor kyllingen skal stå over en dåse cola... måske jeg skulle prøve det.
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: ncj efter 11 August , 2015, 20:13
Kun fantasien sætter grænser,ja og så ens smagsløg.;-)
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Lone Knap efter 11 August , 2015, 21:33
Når jeg slagter kyllinger, klipper jeg vingerne af og fryser dem separat. De bruges å til hot wings. Derudover parterer jeg forskelligt. Nogle er ½, nogle kvarte, hele bryststykker osv. Og så skærer jeg noget til småkød og hakker andet. der er millioner af muligheder, og det hele smager dejligt.
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Raziel efter 12 August , 2015, 07:35
Kan godt være det er et dumt spørgsmål, men det er vel kun brystkødet der kan skæres i strimler?
Titel: Sv: Tilberede parteret kød
Indlæg af: Lone Knap efter 12 August , 2015, 20:37
Du kan skære det hele i strimler, men brystet skal have mindre tid end f. ex. låret. men i strimler - eller andre små stykker - skal intet af det jo have speciel lang tid. prøv dig frem. Hvis du er nervøs for, om det bliver mørt, så mariner det evt. til du synes du har "lært det at kende"