Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: mortends efter 24 Januar , 2011, 18:14

Titel: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 24 Januar , 2011, 18:14
Konen har inviteret veninderne på middag på fredag så jeg skulle jo rulle mig ud med noget hjemmeslagtet hane i cider (a la Henriette Hall) - Hanen (Lys sussex på 9-10 mdr.) blev slagtet her i eftermiddag, taget ud, parteret, vejet (1800 g.) og lagt i fryseren...

MEN!!!

Så var der flere af veninderne der spurgte: "Skal vi så ikke se håndbold på fredag?" - så begyndte min søde kone jo at tænke... "måske skulle vi hellere have noget lidt lettere - noget som vi måske kunne spise i stuen, og som vi ikke nødvendigvis skal sidde så længe over?"

Jeg grublede lidt over det og var faktisk lidt træt af at jeg så ikke kommer til at blære mig med min hjemmeslagtede hane...  ::)

"Jamen du kan da bare lave de der hjemmelavede pitabrød som du er så god til!" siger hun så... (jeg tænker højt - "Hmm - de tager jo bare MEGA lang tid at lave" - de skal hæve længe og af flere omgange, men det er muligvis bare en dårlig undskyldning... ;))

Pludselig kommer det til mig! To (eller flere) fluer med ét smæk!!  HA!!! Der var den! Vi prøver da noget nyt!

Da vi slagtede ænder i efteråret var der 3 små kræ, en på kun 1350g. og 2 på 2000g. De er nu taget op og bliver udbenet og skåret i småstykker, marineret med olie og kebabkrydderi i en pose og skal så på fredag serveres til de supergode hjemmelavede pitabrød!

Jeg aner ikke om man overhovedet kan spise "andekebab"  ;D - men vi giver det et skud! Man lever kun én gang - og sikke et liv når man har fjerkræ! (Hold fast hvor jeg nød det ude ved bålet i eftermiddags da jeg ventede på at skolevandet skulle blive varmt nok!)

Hmm... Mpske skulle den her have været i "Hyggesnak"? Men hvis nu jeg husker at give tilbagemelding på andekebabben når den er spist er det vel ok at den ligger her? (og der var jo også lidt om slagtningen... ;))
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: Henriette Hall efter 24 Januar , 2011, 18:32
Uhm. Det lyder da lækkert! Det glæder jeg mig til at høre mere om!
Ellers kan det bruges til en gang asiatisk inspireret nudelsalat. Det er også vildt lækkert. 
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: manniken efter 25 Januar , 2011, 07:54
Det var dog en super ide Morten, måske synd at give det for meget kebabkrydderi, det skulle jo gerne smage lidt af and? Lad os endelig få en melding om hvordan det smagte!
Og så du du passende kanalisere lidt pitabrød denne vej! Eller måske opskriften ?

Her er i dag minus 10 så hønsene fryser !   
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 25 Januar , 2011, 10:21
Det var dog en super ide Morten, måske synd at give det for meget kebabkrydderi, det skulle jo gerne smage lidt af and? Lad os endelig få en melding om hvordan det smagte!
Og så du du passende kanalisere lidt pitabrød denne vej! Eller måske opskriften ?

Her er i dag minus 10 så hønsene fryser !   

Nå ja - opskriften på brødet får I senere når jeg er kommet hjem!
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: Marianne M. efter 25 Januar , 2011, 11:00
Det lyder altså som en super ide  /o har også et par mindre ænder der kan transmogriffes om til andekebab !

Hører gerne om opskriften på din marinade.

Tror da også vi kunne finde på at spise andekebab til håndboldkampen på fredag  :D
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 25 Januar , 2011, 11:42
Det lyder altså som en super ide  /o har også et par mindre ænder der kan transmogriffes om til andekebab !

Hører gerne om opskriften på din marinade.

Tror da også vi kunne finde på at spise andekebab til håndboldkampen på fredag  :D

Marinaden er meget nem - vi køber et færdigblandet kebabkrydderi - f.eks. den "dyre" udgave fra føtes - den står mellem alle de andre krydderier. Tror de hedder "Santa Maria", men denne gang tror jeg at det bliver den billige udgave fra "10eren".

Hæld lidt madolie i en pose og en skefuld krydderiblanding i, derefter kødet i og blande godt rundt. Herefter skal det bare ligge et par dage i køleskabet og så steges let på panden. Dejlig nemt!
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: Marianne M. efter 25 Januar , 2011, 12:21
Tak - jeg skal hjem og tø ænder op !  /o :D
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: Charlotte J. efter 25 Januar , 2011, 13:33
Misundelse er en grim ting, men lider da så frygtelig af det lige nu.... hvem der bare havde en and  ::)
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: Chris efter 25 Januar , 2011, 14:31
Hmmm Morten. Så mangler vi også lige opskriften på de der pitabrød  ???   Be' om  ;D
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 25 Januar , 2011, 14:32
Hmmm Morten. Så mangler vi også lige opskriften på de der pitabrød  ???   Be' om  ;D

Ja ja - jeg skal jo lige hjem fra arbejde...  ;D
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: bjyrka efter 25 Januar , 2011, 15:38
Morten har du endelig fået arbejde,jeg troede stadig du var skolelærer.

Undskyld men jeg ku ikke lade vær

                          Vh.Niels
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 25 Januar , 2011, 17:11
Morten har du endelig fået arbejde,jeg troede stadig du var skolelærer.

Undskyld men jeg ku ikke lade vær

                          Vh.Niels

Haha! du er nok sjov hva!  :D

Pitaopskriften kommer i en ny tråd nu!
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=14912.0
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: manniken efter 25 Januar , 2011, 17:54
hmmmm det er lidt for nemt Morten mennnnnnnn lad os hører om det smager af and eller kun af det skidt der er i blandingen, indtil videre vil jeg lade dig tvivlen komme dig til gode.
Og ...... holder lidt med Niels hehe   

Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 25 Januar , 2011, 22:19
hmmmm det er lidt for nemt Morten mennnnnnnn lad os hører om det smager af and eller kun af det skidt der er i blandingen, indtil videre vil jeg lade dig tvivlen komme dig til gode.
Og ...... holder lidt med Niels hehe   

For nemt - ja måske, men jeg har aldrig helt præcist kunne få svar på hvad "kebab" egentlig dækker over (og jeg har endda venner og kollegaer fra både Tyrkiet og Libanon). Men det ER jo en form for blandingskrydderi, så hvorfor skulle den færdigblandede ikke være lige så god (eller i hvert fald tæt nok på) som en hjemmeblandet?
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: manniken efter 25 Januar , 2011, 22:34
For nemt .... nu er det ikke altid jeg får sagt det jeg skal, tænker en ting og sige noget andet. Men for nemt. Konens veninder......... så skal der da skrues op for blusset mand. En ting er at de vil se TV (den var ikke gået her  ) Men der skal da stil over det... Jeg mener de er jo høns.... og du er HANE .... hehe
Jaja hvis de pitabrød er gode kan det osse være blær helt klar og moppes skal du .
Ville gerne smage dem, helst sikkert. Jeg ønsker jer en god aften men masser af god samtale.

Kærligst

 Tommy
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 25 Januar , 2011, 22:36
For nemt .... nu er det ikke altid jeg får sagt det jeg skal, tænker en ting og sige noget andet. Men for nemt. Konens veninder......... så skal der da skrues op for blusset mand. En ting er at de vil se TV (den var ikke gået her  ) Men der skal da stil over det... Jeg mener de er jo høns.... og du er HANE .... hehe
Jaja hvis de pitabrød er gode kan det osse være blær helt klar og moppes skal du .
Ville gerne smage dem, helst sikkert. Jeg ønsker jer en god aften men masser af god samtale.

Kærligst

 Tommy

Tak for det ven! Jeg tror i bund og grund vi tænker ens - og det BLIVER blær, det kan du roligt regne med! også selvom det "bare" er pita.

Faktisk er det jo ikke "bare" pita - men GOURMET-pita!  ;)
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: manniken efter 25 Januar , 2011, 22:40
Så er du igang Morten , klø på og ville stadigvæk gerne smage ...


Kærligst

Tommy
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: Marianne M. efter 26 Januar , 2011, 20:08
Så har jeg udbenet en and og skåret alt det fine kød ud og marineret det med olivenolie og kebab-krydderi ! Det skal ligge der til fredag, og så aber vi lige efter i en eller anden form, måske serveres det med en god og fyldig salat til. Dejligt at få inspiration til en anden måde at bruge det dejlige kød til  /o

Min søns kommentar, da de 2 andebryster lå på skærebrættet '- er det der så ande-kebabser??'  ;D
Titel: Sv: Ande-kebab!
Indlæg af: mortends efter 29 Januar , 2011, 00:50
Så er ande-kebabben testet! (og undskyld hvis jeg staver eller skriver lidt skidt/vrøvlet - den blev testet sammen med 2 flasker GOD rødvin!!!)

Først og fremmest fik ande-kebabben et nyt og mere mundret navn: "Rap-kebab!" - FEDT navn!

OG det smagte fantastisk! 1000 gange bedre og mere mørt og saftigt end oksekød som vi plejer at bruge.

Jeg selv, konen og veninderne var voldsomt tilfredse med aftenens menu så det var en stor succes der helt sikkert vil blive gentaget en anden gang hvis vi har fjerkræ, der er for småt til "hel steg"!