Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: wellesley efter 01 December , 2015, 11:13

Titel: Smagen af and
Indlæg af: wellesley efter 01 December , 2015, 11:13
Vi har efterhånden i mange år haft ænder og vi har smagt mange andestege.
Vi har smagt Dansk And - hvid og sort hvidbrystet samt moskusænder og mularder.
Her for en uge siden smagte vi en Sachsen And andrik - og vi har ikke smagt en bedre andesteg.
Meget intenst i smagen og den smagte af "mere" end de andre racer.

Andre der har prøvet?

Det kan helt klart anbefales at prøve.
Titel: Sv: Smagen af and
Indlæg af: Jens S efter 01 December , 2015, 11:49
jae, jeg har kun smagt hvide rapænder og de sorte med det hvide bryst, og så moskusænder.
Plus selvfølgelig vildænder, det har jeg en del mere forstand på.

For vildænder gælder det, at der er stor forskel på smagen alt efter fuglens alder og årstiden og ikke mindst tilberedelsen og vel også foderet.

Det gælder nok også for tamænder.
Og så er der jo det med fjerdragterne: taler vi om slagtet efter første eller anden fjerdragt?
Men det lyder da interessant at dine saksiske ænder smager så godt. Det vil jeg lige huske
Titel: Sv: Smagen af and
Indlæg af: wellesley efter 01 December , 2015, 12:13
De var 7 måneder.
Som ællinger fik de vokse foder og havde også adgang til ude areal. Som "store" - De har haft al den adgang til at snadre og har fået hvede og byg.

Det må lige siges at samme måde med fodring og alder på de andre racer.