Forum > Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle

Det meget dyre Duefoder.

<< < (2/2)

MartinJ:
Der gælder de samme regler for tysk for i Danmark som der gør for dansk foder. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det gælder når det er hobbydyr, men foder til kommercielt fjerkræ har ofte været transporteret over grænsen, uden andre restriktioner en for foder fremstillet i DK.
Jeg vil minde om at korn koster ca. det dobbelte af hvad det kostede for et år siden. Det forklarer pristigningerne på foder. Korn koster det samme over hele verden (sån stort set), så hvis priserne på foder er forskellige kan det kun skyldes forskelle i kvalitet eller omkostninger ud over råvarerne.
Jeg ville intressere mig for indlægssedlerne lige så meget som for prisen. Indeholder foderet samme mængde energi, protein, Ca, P m.m. Er råvarerne det samme, er der byg (tysk Gerste) eller endnu værre, rug (tysk Roggen) i, kan det aldrig blive billigt nok. Men er der nogenlunde de samme råvarer og næringsindhold som man kender fra det man plejer at bruge, er det bare at få traileren efter Corollaen.

vh
Martin

Danny Westh:
Ja, i kan roligt regne med at prisen for korn og foder er steget tilsvarende i Tyskland.
De store aftagere er selfølgelig landbruget (hvem ellers) og hvis det var så meget billigere i Tyskland så ville foderstof'erne (dem er fremstiller foderet) og landmænd jo bare importere fra Tyskland, de penge transport evt. ville koste fra tyskland er håndøre i det her spil.
Min tidligere chef hentede korn hjem fra Ukraine og det kunne stadig betale sig kontra at købe det i danmark. Men det var så også økologisk.
Altså er der alligevel lidt forskel verden over. Eksempelvis bliver der sejlet korn og majs, til DK fra andre lande. Det billigste majs man kan få pt. kommer fra canada.

Danny

Mette Nygaard:
Længe leve globaliseringen....? :-\

Finn Jensen:
Stadigvæk, så er kornpriserne i Danmark steget dobbelt så meget som i ni sammenlignelige EU lande.. Noget at tænke over
DR

MartinJ:
Linket til DR-nyhederne handler om priser på mel og brød, som af en eller anden grund (gæt selv) er steget mere i DK end i andre europæiske lande.
Kornprisen i DK følger priserne på de store kornhandelsbørser i Paris og Chicago, og kan derfor ikke forklare stigninger på brød.
Der kommer korn, raps og soja til DK fra Canada, USA, Østeuropa, Sverige, Tyskland, Frankrig og andre lande. Og korn og raps fra DK eksporteres til andre lande, mest i Europa.
Der hentes meget, rigtig meget, svinefoder i Tyskland til danske grise. For få år siden galdt det også for fjerkræfoder, men ikke nu.

Priserne på svinekød er faldet i samme periode som kornet er fordoblet i pris, bemærk hvad der er sket med priserne på svinekød i butikkerne. Fjerkrækød er steget i samme periode.

Der har altid været sat spørgsmål ved forskelle i udviklingen i forbruger- og råvarepriser.- Fakta er at råvarerne udgør en forsvindende lille del af forbrugerprisen. Stigningen i kornprisen betyder 5-10 øre på et franskbrød (ca.), så hvem tror I scorer kassen?

Undersøg prisen og kvaliteten på fjerkræfoder fra Tyskland, og se om det betaler sig.

Navigering

[0] Emneindeks

[*] Forrige side

Skift til fuld version