Forum > Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle

Dueunger efterladt. Kan jeg selv gøre noget?

(1/2) > >>

martin roed:
Hej,

Den ene af mine kingduer er død efter et par dages skranten. Hun havde et par store unger som netop var ved at forlade redekassen. Altså er de ikke helt små længere. De er dog ikke begyndt at tage føde selv endnu.

Nu er spørgsmålet om de kan klare sig selv?
Jeg har ikke rigtig erfaring med om den 'efterladte' mage tager over på pasningen. Umiddelbart ser det ud til at fodringen altid varetages af den samme due.

Kan jeg selv fodre dem op? - de skal jo have mad og væske meget snart. Og hvad skal de evt. have og hvordan?

Jeg har et andet avlspar som har en lidt mindre unge. Hvad ville der ske hvis jeg satte de 2 efterladte unger ned til den?
Vil de monstro slå den ihjel eller vil moderen slå de 2 nytilkomne ihjel?
Håber lidt at de måske kunne få føden der, men jeg tvivler. Kindduer er faktisk nogle barbariske banditter.

Er der nogle der har nogle gode råd. Det haster jo nok lidt nu....


- Martin 

Lars Erik Bobsin:
Hvis ungerne har korn i kråsen bliver de passet af den efterladte forældre, om andre vil passe og fodre dem kan kun komme an på en prøve, jeg har aldrig haft brug for det, men hvorfor dog ikke.

Du kan håndfodre dem med korn der er opblødt i vand, brug en lille teske, på den måde for de både vand og foder, intervallerne med fodring må du føle dig frem til.

Susanne Ebbe:
Da jeg havde duer (også king) blev hunduen dræbt af en mår, da de havde 3 uger gamle unger og netop havde lagt to æg mere.

Jeg fjernede æggene så ikke handuen fik stress, dernæst holdte jeg godt øje, og han fik begge unger på vingerne. Så det kan sagtens lade sig gøre.

Held og lykke med dem.

martin roed:
tak for svar,

Sagen er bare den at parret havde lagt sig på nye æg og nu pipper der lystigt inde fra den nye rede. Den efterladte mage har derfor travlt med de nye unger.

kim nielsen:
Jeg har prøvet at lægge undulat unger over i en anden rede, hvor der i forvejen var unger på ca samme alder. Det gik ikke godt. Dagen var de aflivet og smidt ud af reden. Det var som sagt undulater og jeg skal ikke kunne sige om duer opføre sig på samme måde. Det er tilgengæld lykkes mig at hånd fodre unger op, igen undulater, til de kunne klare sig selv, men det er et kæmpr arbejde.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version