Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Rock efter 26 April , 2008, 13:51

Titel: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Rock efter 26 April , 2008, 13:51
Hej her i forum

Jeg er ophavsmand til et samlingssted for viden om dræbersneglen og bekæmpelsen af den og er konstant på udkik efter effektive bekæmpelsesmetoder. 

Ved et kik under flere emner her i forum ser jeg, at fjerkræ er et meget effektivt våben til bekæmpelse af dræbersneglen.
Denne nyttige viden vil være GULD værd for mange plagede haveejere !

Jeg, og alle brugerne af samlingsstedet, vil derfor være meget taknemmelige, hvis I kunne have interesse i, at bidrage med indslag på samlingsstedet - www.Dsnegl.dk 

Det kunne være hvilke typer fjerkræ der er mest egnede, hvordan de holdes, indhegnes mv. Det er også helt fint at linke fra www.Dsnegl.dk til dette forum, med henvisning til alle de nyttige oplysninger der allerede er skrevet i forum. 

På forhånd mange tak - og god sneglejagt !

Mvh Steen H
Dsnegl.dk
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 26 April , 2008, 14:54
Det vil vi meget gerne Steen, især hvis det også betyder at folk evt får øjnene op for hvor skøn en oplevelse, det er at have fjerkræ i haven ;).

Det er primært ænder der spiser dræbersnegle, og en beskrivelse af deres levevis og behov, vil jeg videregive til andre, som ved mere. Jeg vil dog gøre dit indlæg til opslag, så det ikke forsvinder i mængden.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Rock efter 27 April , 2008, 11:32
Det lyder rigtig godt !

Håber det kan bidrage til en nemmere hverdag for den pinte haveejer og at Jeres forum får lidt gæster fra dsnegl.dk.

Glæder mig til at læse Jeres bidrag og til at blive klogere på den type bekæmpelse.

Mvh Steen H
Dsnegl.dk   
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Jabina efter 21 Februar , 2010, 00:15
Hej Alle
Nu tænker i sikkert jeg er total tosset, men jeg har et kæmpe forbi for snegle uden hus..  :-[
Og jeg måtte bare lige nævne at jeg aldrig nogen sinde har støt på nogen der har haft det lige som jeg. Det er virklig et stort problem for mig.

Emma
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: hanegalgak efter 21 Februar , 2010, 10:10
Hej Rock - velkommen til  -  fjerkræ ejer in spe    ;D

Den her vilde vinter må da også have gjort sit til at svide de bæster ihjel ! ?       Eller  ??


hanegalgak
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 21 Februar , 2010, 10:37
Emma, det forstår jeg godt. Det er heller ikke det mest rare dyr at have omkring sig.

Et par ænder ville kunne klare problemet omkring snegle :)
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: GKV efter 21 Februar , 2010, 10:37
Jeg læste et sted, at det ikke anfægtede sneglene særligt meget, sneen beskytter dem, de kunne tåle at være helt stivfrosne og livede op igen når de fik varmen. De eneste vejrlig der skader dem er et tørt varmt forår.

Om det var det eller det, at jeg fik en masse fjerkræ sidste sommer de gjorde, at vi pludselig havde meget mere kontrol med de bæster ved jeg ikke, men ænderne snadrede meget rundt i de visne blade, der hvor sneglene jo er om dagen.

Høns og kyllinger skrabede jo også lystigt langs med husmurene og jeg bilder mig ind, at de fik fat i en masse snegleæg der.

Til gengæld er høns i nysåede bede i køkkenhaven en mindre katastrofe, for ikke at tale om den store grad af selvforsyning de praktiserer på små kålplanter, jordbær o.s.v. ;D ;D Her må man bruge fantasien for at få det til at gå op.

VH Gunni.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Erling Rønnest efter 21 Februar , 2010, 10:49
Et par ænder ville kunne klare problemet omkring snegle :)

Jeps... Vi har ikke set skyggen af dræbersnegle efter vil fik 4 moskusænder til at gå i haven... Før kravlede de ind alle steder....

Ja.. selv min far have en der var kravlet ind i en stikkontakt i garagen..... Han har også moskusænder nu, og ingen snegle....
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: frida efter 21 Februar , 2010, 10:58
Jeg bor selv i et område, hvor naboer døjer meget med dræbersnegle. Vi havde for et par år siden selv en del snegle i haven. Efter vi er begyndt at have hønsene til at gå "løs" i haven, har vi ikke haft snegle. Jeg tror, som GKV, at hønsene måske ikke æder snegle, men tager æggene. Vi har ikke ænder, der æder de voksne snegle.
Nogle gange kan vi finde en velvoksen snegl, men den er vi overbevist om stammer fra naboerne, så den smider vi retur ::)
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: ina..... efter 21 Februar , 2010, 11:06
skønt der tales om dræbersnegle ikke så langt fra hvor vi bor, så har jeg aldrig set sådan et kræ i min egen have, og her kom først ænder sidste år, til gengæld har jeg heller ikke siden de kom til, set noget der minder om en skovsnegl eller en lille snegl med hus, og de var her da før.

Jeg er da lige ved at tro at jeg bor aldeles sneglefrit.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 21 Februar , 2010, 11:50
Vi har været meget meget slemt ramt af snegle igennem seks år, men sidste år var vi næsten sneglefri! Jeg plantede så nogle tagetes (staves?) for at lokke de sidste til, så jeg tror at jeg har fik mas på dem! Jeg tror vi kan give en meget lang tørkeperiode skylden ;)
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: KEW efter 21 Februar , 2010, 20:58
jeg ved ikke om mine tager snegle uden hus, men de tage med hus, og så går den vilde jagt efter den der har sneglen. Det er faktisk ret underholdende. <:
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Lene Lestat efter 21 Februar , 2010, 21:06
 www.Dsnegl.dk  (http://www.Dsnegl.dk) 

Jeg har været inde og kigge på denne hjemmeside om dræbersnegle og selvom der er opfordringer, helt fra den 26. april 2008, hvor denne her tråd er startet, til at skrive om bekæmpelse af dræbersnegle med fjerkræ, så kan jeg ikke finde et eneste opslag om dette ??

Jeg har ændret dit link, så hele teksten blev synlig /Marianne - moderator
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: pilegaarden efter 21 Februar , 2010, 22:22
Jan.

Desværre har vinteren, efter hvad jeg har læst mig til, ikke den store indfydelse på mængden af snegle i det kommende år. Meget andet skidt får den reduceret, men åbenbart ikke sneglene.

Som Gunni skriver vil et varmt og især tørt forår og forsommer kunne holde dem lidt i ave, så det er det vi skal håbe på.

Min egen erfaring med disse slimede fætre er som følger: For 4 år siden havde vi ingen, nogen steder på ejendommen. For 3 år siden bemærkede jeg at der var mange af dem for enden af vores allé (300 m allé), men ingen længere nede af alléen og heller ingen i haven. For 2 år siden var de at finde stort set langs hele alléen, men stadig ingen i haven. Sidste forår og sommer dukkede de op i stort antal på hele ejendommen. Jeg tror desværre der er meget lidt at gøre ved dem. Jeg forsøgte med manuel bekæmpelse. Jeg købte et lille redskab som bruges til opsamling af affald og lignende og gik haven igennem dagligt over flere uger. Jeg samlede spandfulde af snegle som jeg aflivede og gravede ned. Men lige lidt hjalp det. Og jeg endte med en 'arbejdsskade' i skuldermuskulaturen pga af den ensformige bevægelse med at gribe sneglene med redskabet og så smide dem op i den spand jeg bar rundt på. Så det gider jeg ikke mere.

Jeg har moskusænder, men de er indhegnet, så det er kun inden for hegnet at de ordner sneglene.

Emma, det må være virkeligt ubehageligt for dig med en sådan fobi. Og med mængden af disse bæster der bliver ved at brede sig, vil jeg foreslå at du taler med dine forældre og jeres læge, om mulighederne for at komme en sådan fobi til livs evt gennem hypnose. For det kan da være svært at leve med i længden.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Jabina efter 26 Marts , 2010, 21:02
Ja men nu har vi 5 muskusænder (og 2 andreænder der snart bliver slagtet). Så jeg håber på det bedste  *k !
Nu har jeg ikke set en dræbersnegl i mange måneder så det kan være det hjælper lidt. Men hvor mange muskus ænder ville i have vis i har 1 1/2 hektar??

Emma
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: pilegaarden efter 26 Marts , 2010, 22:53
Grunden til at du ikke har set snegle i nogle måneder er vinteren. De har gemt sig hvor de nu har været i stand til at finde skjul. En del af dem er uden tvivl omkommet pga af den kolde vinter, men hvis forholdene er ideelle for sneglenes formering, vil de snart myldre frem overalt, nu vi har fået mildere vejr.

Jeg ved ikke nøjagtigt hvor mange moskusænder man bør have på 1½ hektar for at holde sneglene nogenlunde nede, men jeg tror bestemt ikke 5 stykker kan klare den opgave. 25-30 stykker måske?

Er der nogen der har et bud på dette? 
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 Marts , 2010, 06:15
Endelig er der ferramol, som er meget effektivt mod sneglene, man kan sprede det, der hvor man især finder sneglene, og det er altså godkendt til økologiske brug. Det er uskadeligt for alle andre dyr. Vi har brugt det i forbindelse med intensiv indsamling, og det har givet godt resultat.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: pilegaarden efter 05 April , 2010, 00:31
There is no such thing as a free meal.

 http://www.gourmethaven.dk/artikel/vis.php?id=207

Lidt usikkerhed om hvor uskadeligt Ferramol i virkeligheden er. Vi vil sikkert være meget klogere om 20 år.

Det er godt nok svært at gennemskue en gang imellem.

Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Ankerine efter 05 April , 2010, 02:18
Du har nok ret, Erik. Og om 20 år er det i hvert fald for sent for de fugle og pindsvin, der har spist de døende snegle.... Jeg har spurgt foreningen Pindsvinevennerne - og de svarede, at når det kunne slå snegle ihjel - så var det nok ikke sundt for pindsvin heller. Næh, det må blive håndmetoden her på matriklen. Og så sætter vi et par pindsvin ud. De har nemlig lært at spise små dræbersnegle - og noget må det da hjælpe efterhånden. I øvrigt så vi sidste år at allikerne også åd dræbersneglene. Så mon ikke bare at naturen tilpasser sig de nye arter?
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Jabina efter 16 Maj , 2010, 19:47
Du havde ret  <W
Øv øv her forleden dag var der en på køkkenbordet, nu går jeg og kigger ned i jorden, for at jeg ikke skal træde på en lidt meget øv!

Emma
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Ankerine efter 16 Maj , 2010, 20:00
Du tror ikke at det er dem, der hedder kældersnegle eller leopardsnegle? De findes også indendørs... Bvadr /d
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Peter Agger efter 16 Maj , 2010, 20:14
Lidt brug af Ferramol, (med omtanke selvfølgelig,) er den bedste løsning.
Har man eksembelvis en urtehave der er plaget af dræbersnegle, kan man omkrandse den med sneglenes livret, Agurker/græskar.
Og under de store blade lægge lidt Ferramol, så kommer sneglene ikke længere, og der ligger ikke Ferramol overalt.
I øvrig tror jeg på Ferramol er ugiftig. Det er nødagtig det samme vi strør på græsplænen mod mos: Jernvitriol
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 16 Maj , 2010, 21:12
I øvrig tror jeg på Ferramol er ugiftig. Det er nødagtig det samme vi strør på græsplænen mod mos: Jernvitriol

Det er jeg lige nød til at vide lidt mere om  :)  jeg ved godt at jernvitriol bruges til at fjerne/nedvisne mos i græsplæner, men er jernvitriol det samme som ferramol ? jeg troede det virksomme stof i ferramol var jernfosfat...
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Marianne M. efter 16 Maj , 2010, 21:16
Jeg får associationer til 'feromoner', som jo er et lokkemiddel for insekter og andet, måske navnet ferramol er valgt med den association i baghovedet? Og så kan det vel sælges til 30 gange prisen for jernvitriol...  ;D
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Peter Agger efter 16 Maj , 2010, 21:27
http://no.wikipedia.org/wiki/Jernvitriol
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Jens Chr efter 15 Juni , 2010, 22:54
Jernvitriol = jern sulfat er noget helt andet end jern fosfat. Ingen af delene er særlig problematiske i haven i sig selv.
Ferramol indeholder 1% jern fosfat, mel og komplexdanner - tidligere EDTA, nu EDDS (ethylendiamindisuccinsyre). En komplexdanner hjælper med at opløse metaller som jern og også diverse tungmetaller, så de nemmere optages af forskellige organismer. Se også http://www.gourmethaven.dk/artikel/vis.php?id=244

(kemi ingeniør for mange år siden)
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: HelenaV efter 30 Juni , 2010, 19:53
Så vil jeg lige stille et spørgsmål her.
Jeg har ikke fjerkræ, men havde overvejet at skaffe mig en tre st. af Dansk landhøne. Nu er jeg dog blevet meget plaget af disse snegle der æder stort set hele min have.
Så det må blive ænder istedet.

Det bliver dog først til næste år, da jeg nu skal til at indhente viden om ænder i stedet.

I snakker hele tiden om Moskusænder - er det kun dem der spiser sneglene? Eller er de bare nemmest at have med at gøre og derfor dem man anbefaler?
Jeg havde ellers fået kik på noget der hedder svensk blå and (svensk blå anka) - Det tiltaler mig at have en fugl der ikke er helt almindelig. Men hvis ikke den spiser sneglene så er det jo lige meget, da det er pointen med at få ænder istedet for høns.

Har I et fornuftigt bud på dette?
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 Juni , 2010, 19:58
Velkommen på forum, Helena  :D
Jeg kan ikke lige hjælpe dig med ænder, for jeg har "kun" høns og vagtler. Høns er dog også med til at bekæmpe sneglene, for de roder rundt, der hvor snegleæggene ligger og æder dem.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Peter Agger efter 30 Juni , 2010, 20:27
Hej Helena

Nu vil jeg ikke være lyseslukker for alle dem der markedsfører moskusænder som dræbersnegleudrydere.

Moskusænder æder dræbersnegle, bare de ikke er for store, og det tror jeg såmænd også andre ænder gør, og hønsene også som Marianne skriver.

Jeg har set en skrukmor vise sine kyllinger en snegl, og det var faktisk en stor en af slagsen.
Det var en festforestilling, dog uden sneglen led overlast før jeg skred ind.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Finn Jensen efter 30 Juni , 2010, 20:44
Du finder vist ikke en større snegl end den som min and her har hapset..
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10001/normal_DSC06756.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10001/DSC06756.JPG)

Det gælder om at lære dem op fra små... Så kaster de sig over sneglene.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Peter Agger efter 30 Juni , 2010, 20:53
Det var S....., undskyld, pokkers. Jeg har kun set dem tage de helt små, og det er faktisk når jeg har stået og smidt dem ind til dem, så på den måde er de da blevet oplært.
Måske er det så fordi de altid har tilgængelig fodder de så bliver lidt kræsne.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Vipse efter 30 Juni , 2010, 21:01
Mine moskusænder, både voksne og ællingerne, æder kæmpestore dræbersnegle med stor iver.
De har fuldstændig støvsuget haven for snegle og sidste år måtte jeg ligefrem på jagt efter sneglene når det havde regnet. Jeg fandt kun ganske få i vores lille granskov  /o
For bare tre år siden havde vi dræbersnegle OVERALT  /3
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: DjursQ efter 15 Juli , 2010, 15:00
Hej alle fjerkræfans

Jeg fandt frem til jeres side, fordi jeg søgte efter viden om bekæmpelse af dræbersnegle  :D

Jeg har jo hørt om, at ænder skulle være et af midlerne mod de væmmelige slimede bæster, men umiddelbart har det virket ret uoverkommeligt at kaste sig over ande-hold, når man i forvejen har 3 høns, som jo stort set kan passe sig selv...MEN jeg er villig til at gå langt, hvis det virkelig er således, at ænder rent faktisk gør en forskel  :)

Mine spørgsmål er så...kan man nøjes med to-tre stykker på en lille grund på 1000 kvm? Hvis man ikke ønsker at avle, kan man så som med høns..nøjes med damer? Er ænder ligeså trofaste som høns, ellers kan de finde på at stikke af, når de slippes løs i haven?

Iøvrigt tak for de mange gode tips, jeg allerede har læst mig frem til herinde  <E
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Finn Jensen efter 16 Juli , 2010, 06:54
Jamen velkommen til. Prøv at se denne her med en nærmere beskrivelse om det at holde ænder
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=1138.0

I forhold til avl, så gør jeg det at jeg køber daggamle ællinger forår/forsommer og slagter dem om efteråret. Så ingen voksne ænder. De skal selvfølgelig hegnes inde, men elers stikker de ikke af og kan blive lige så tamme som høns.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 Juli , 2010, 16:02
Velkommen paa forum, I. Thomsen.  :D
Jeg kan se du er i de bedste haender hos Finn  /o
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Simone efter 13 Marts , 2011, 21:29
Jamen velkommen til. Prøv at se denne her med en nærmere beskrivelse om det at holde ænder
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=1138.0

I forhold til avl, så gør jeg det at jeg køber daggamle ællinger forår/forsommer og slagter dem om efteråret. Så ingen voksne ænder. De skal selvfølgelig hegnes inde, men elers stikker de ikke af og kan blive lige så tamme som høns.

Hej Finn,

Jeg så lige dit indlæg. Jeg er herinde, da jeg ønsker at have et par Moskusænder til at holde vores have sneglefri, og gerne ville finde lidt mere info om dem. Jeg har læst hele den beskrivelse du har linket til, men er stadig ikke sikker på, om man SKAL have ænder af hvert køn, eller om det udelukkende kan være andrikker eller ænder af hunkøn (hvad hedder det egentligt?). Jeg er ikke interesseret i at avle. Jeg ville rigtig gerne have dem her i foråret, og slagte dem i efteråret ligesom du fortæller, at du gør. Hvornår får du dem? Marts, april eller? Og har du evt. et sted på Sjælland du kan anbefale at jeg henvender mig for at købe nogle?

Venligst,
Simone
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Lene Lestat efter 13 Marts , 2011, 21:34
@ Simone

Moskus ænder er utroligt produktive, så hvis du ikke vil have ællinger, så er det bedst med ænder, for jeg tror at kun hanner ikke vil kunne enes, det eneste er så at du får en masse æg.
Men de kan jo bruges i husholdningen.

Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: *Christie* efter 13 Marts , 2011, 21:49
Hvis Simone får Moskus her i foråret og slagter dem til efteråret, så når de vel ikke at komme i den produktive alder, og kan derfor være både han og hunkøn.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Lene Lestat efter 13 Marts , 2011, 21:59
Korrekt så langt havde jeg ikke læst............ ::)

Når det kun er til slagt, så er hannerne langt de største, men det er svært at kønssortere daggamle ællinger.

Mette fra Møn har en masse :
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=624.0
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: pilegaarden efter 13 Marts , 2011, 22:11
Og ellers kan man jo samle æggene efterhånden som de bliver lagt. Så kommer der heller ikke mange ællinger.  :D

Ællingerne er iøvrigt ikke meget for at tage snegle. Det er primært voksne ænder der gør det.

Simone. Jeg vil nok kunne hjælpe med et par fra sent august 2010, hvis det har interesse. Jeg bor lidt uden for Næstved.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Lene Lestat efter 13 Marts , 2011, 22:17
Da jeg havde Moskus Ænder, der var det kun ællingerne, der gad æde snegle, de gamle ænder gjorde det ikke.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: pilegaarden efter 13 Marts , 2011, 22:21
Det er så åbenbart forskelligt fra dyrehold til dyrehold.
Jeg går ofte på sommeraftener når sneglene kommer frem i det dugvåde græs (årh hvor vi længes  ;D) og samler snegle op fra græsset og kaster dem ind over hegnet så de lander på bredden i nærheden af dammen. Og hos mig er det kun voksne ænder der viser interesse for godbidderne.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Marianne Vedel efter 14 Marts , 2011, 08:29
Velkommen på forum, Simone :D
Held og lykke med "andejagten" :D
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Finn Jensen efter 14 Marts , 2011, 12:01
Hvornår får du dem? Marts, april eller? Og har du evt. et sted på Sjælland du kan anbefale at jeg henvender mig for at købe nogle?

I begyndelsen/midten af maj, før plejer det ikke at kunne lade sig gøre og der er til mit brug også tidsnok. Slagtning i oktober så. Og så er det ligegyldigt med kønnet, for de er ikke kønsmodne..

Desværre kender jeg ikke nogen på Sjælland, men mon ikke der er nogen her på forum der kan hjælpe.

Ællingerne tager fint snegle, de skal lige i starten serveres, senere så jagter de dem selv. Jeg kan ikke sige om de voksne også gør det, for der har jeg dem ikke længere...
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Simone efter 14 Marts , 2011, 20:09
Mange tak for alle jeres svar.  /o

Jeg prøver at få fat i "Mette fra Møn". Hvor gamle skal Moskusænder være før de er kønsmodne?

@Pilegaarden: Tak for dit tilbud i august, men det er vist lidt sent for mig :-)
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: pilegaarden efter 14 Marts , 2011, 20:28
Simone. Jeg vil nok kunne hjælpe med et par fra sent august 2010, hvis det har interesse. Jeg bor lidt uden for Næstved.

@ Simone

Jeg prøver lige igen. Der er altså tale om voksne ænder som kom til verden i slutningen af august sidste år.
Hvornår der evt kommer ællinger i år kan jeg ikke sige endnu, da ikke nogen af dem viser tegn på at være klar til at lægge æg endnu.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Simone efter 15 Marts , 2011, 10:51
@Pilegaarden:

Det lyder bare rigtig godt! Jeg skriver lige til dig uden forum.

Venligst,
Simone
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: FC-Søvind efter 11 Februar , 2012, 15:24
Hej her i forum

Jeg er ophavsmand til et samlingssted for viden om dræbersneglen og bekæmpelsen af den og er konstant på udkik efter effektive bekæmpelsesmetoder. 

Ved et kik under flere emner her i forum ser jeg, at fjerkræ er et meget effektivt våben til bekæmpelse af dræbersneglen.
Denne nyttige viden vil være GULD værd for mange plagede haveejere !

Jeg, og alle brugerne af samlingsstedet, vil derfor være meget taknemmelige, hvis I kunne have interesse i, at bidrage med indslag på samlingsstedet - www.Dsnegl.dk 

Det kunne være hvilke typer fjerkræ der er mest egnede, hvordan de holdes, indhegnes mv. Det er også helt fint at linke fra www.Dsnegl.dk til dette forum, med henvisning til alle de nyttige oplysninger der allerede er skrevet i forum. 

På forhånd mange tak - og god sneglejagt !

Mvh Steen H
Dsnegl.dk

Jeg synes man må tage med i sine overvejelser, hvis man benytter fx. moskusænder til bekæmpelse af disse "dræbersnegle" at disse Iberiska Skovsnegle faktisk indirekte er potensionelle dræber. Idet sneglene er fyldt med E-coli bakterier.
 
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: trinemia efter 11 Februar , 2012, 16:34
Vi er selv fyldt med E. coli bakterier, som er en naturligt forekommende tarmbakterie. Jeg forestiller mig at bakterierne også forbliver i ændernes tarmsystem? Så kan ikke lige se den med de potentielle dræbere?
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 11 Februar , 2012, 16:52
Nogen dyr er bare bedre til at håndtere e-coli og andre bakterier i deres mad end mennesker er. Hunde har f.eks. en meget stærk mavesyre som tager livet af næsten alt. Derfor ser mange hunde f.eks. afføring som en lækker snack ;)

Dræbersnegle er i hvert fald meget tæt på at være lige så klamme som hundelorte <R jo flere ænderne æder, jo bedre /o
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: FC-Søvind efter 11 Februar , 2012, 17:13
Trinemia og Johanne, bemærk jeg skrev indirekte og med det mener jeg naturligvis at faren kan opstå under slagtning og efter følgende håndtering af fjerkræet.
Tror ikke der er så mange der spiser hunde her hjemme, så skal vi vist til Kina..
Og ja dræbersnegle er nogle klamme satanner, det er også derfor det i de seneste år blevet så bydende nødvendig at skylle urter, grøntsager, jordbær mv. meget grundig.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: kristiank efter 11 Februar , 2012, 22:33
frank man kan oss bruge både livrem og seler

husk de fleste her på siden spiser egne æg , og det rå enda i is og andre retter, og ja salat er farlig mest for mænd , vi tåler det generelt ikk, skal istedet ha røde bøffer ;D ;D
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: FC-Søvind efter 12 Februar , 2012, 00:37
frank man kan oss bruge både livrem og seler

husk de fleste her på siden spiser egne æg , og det rå enda i is og andre retter, og ja salat er farlig mest for mænd , vi tåler det generelt ikk, skal istedet ha røde bøffer ;D ;D

Ja en god velstegt T-bone steak kimser jeg da bestemt heller ikke af.

Livrem og seler Tja... jeg ved snart ikke rigtig hvad jeg skal sige til det. E-coli er faktisk skyld i dødsfald hvert år efterhånden. De arme personer mente vel heller ikke man skulle gå med livrem og seler. Men det er jo selvføldig et valg man træffer, de døde traf det forkerte valg...
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: FC-Søvind efter 12 Februar , 2012, 01:04
Synes tråden ligesom er lidt død - pinlig tavshed. Er der for mange moskusande ejer der vender det blinde øje til..! Modargumenter og feed-back ønskes.

Ps. Skulle ikke undre mig om disse af mig skrevne (tabu) indlæg også bliver bortcensureret. Som jeg her til aften desvære har oplevet med andre af mine indlæg i en anden tråd.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: ina..... efter 12 Februar , 2012, 01:22
Det eneste modargument jeg kender er at døden skal have en årsag, og at der dør flere mennesker af andre ting en fjerkræfremkaldte sygdomme, der udgør en forsvindende lille del.

Frank du har jo skrevet hvad du mener, og det  behøver vi jo slet ikke at diskutere.
Der er nogen sikkert der er enige, og så er der nogen der ikke er enige, og så er den jo ikke længere.
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: August P.n.k efter 02 Juni , 2013, 16:45
Vi har rigtig mange vinbjergsnegle som vi er meget glade for og nødigt vil af med, tror i ænderne tager dem, de er jo trods alt en del større end de andre snegle? :)
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: bhowitz efter 07 Juli , 2013, 09:36
Selvfølgelig er der sikkert masser e-coli bakterier alm coli bakterier og et væld af andre jord bakterier som bliver overført fra dræber snegle (og andre ting som har været i kontakt med jord) til ænder og mange andre dyr som eksempelvis grise. Hvis vi antager at alle disse bakterier overføres til det kødet (hvilket de jo ikke gør), så er vi jo så heldige at de sygdomsfremkaldende bakterier bliver dræbt ved lavpasteurisering (72 grader i 15 sek.) Så, så længe vi holder os fra ande tatar og holder en fornuftig køkken hygiejne så er dræbersnegle opfedede ænder vist ikke meget farligere end mange andre ting vi sætter tænderne i.

mvh bhowitz 
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: psindrup efter 10 Maj , 2014, 10:55
Hej Alle
Nu tænker i sikkert jeg er total tosset, men jeg har et kæmpe forbi for snegle uden hus..  :-[
Og jeg måtte bare lige nævne at jeg aldrig nogen sinde har støt på nogen der har haft det lige som jeg. Det er virklig et stort problem for mig.

Emma

Det har min kæreste også - så du er bestemt ikke alene!!

Hun er opvokset i Thailand, og spiser stort set ALT - så som silkelarver og myreæg - (som jeg i øvrigt også spiser), men hun er stadig panisk angst for snegle - og specielt dræbersnegle.

Peter
Titel: Sv: Dræbersnegle og fjerkræ - vigtig viden
Indlæg af: anneke efter 30 Maj , 2014, 23:50
Svar til August, desværre ja dem spiser de også. De bliver jo ikke født som kæmpe vinbjergsnegle. de spiser også snegle æg og de helt små.