Kan godt se at jeg fik formuleret mig lidt forkert.
Vi har i nogle år haft en del geder, flere forskellige og i flere forskellige størrelser. Men alle gadekryds eller hegnsblandinger eller hvad man nu kalder geder der ikke er racerene. Har prøvet at malke lidt, for sjov og for at se om jeg kunne, men mest af alt for hyggens skyld, for at græsse af og for lidt kød fra bukkekiddene engang imellem.
Men i foråret forelskede vi os fuldstændigt i nogle smukke danske landracegeder, som primært er malkegeder (lestats mener jeg er rene kødgeder) og har så brugt forsommeren til at skifte de gamle ud. Nu har vi så kun et bukkekid fra i år og en gimmer fra sidste år, hun er gammel nok til at få kid nu, så til næste forår skulle hun gerne få kid og begynde at producere mælk. Som vi så i løbet af sommeren begynder at malke. Så det er først næste år der rigtig sker noget og vi glæder os rigtig meget. Men det skal aldrig blive noget stort noget og kan ikke forestille mig vi skal have maskiner. Dem vi købte dem af har fem mener jeg som de malker, det foregår med ren håndkraft og tager ikke ret lang tid, når man har øvet sig lidt.
Så vi har endnu heller ikke prøvet at lave ost, men regner med at det primært er det mælken skal bruges til.
Selvom dyr er fantastiske og livsbekræftende, afslappende og hyggelige, så giver det for os mest mening hvis de også kan bruges til noget, men selvfølgelig undtagelser hund, kat, kaniner...
Rasmus