Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Saltæg  (Læst 2828 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Saltæg
« Dato: 20 Januar , 2008, 15:27 »
Har man for mange æg, så har jeg af en thailandsk kollega, fået følgende opskrift på opbevaring af æg.

1 del salt og to dele vand koges, til salten er opløst. Blandingen køles ned.

Herefter fyldes en krukke eller glas med rengjorte æg, og saltvandet hældes over. Der lægges et pres på, så æggene holdes under saltvandet, og det hele lukkes tæt til.

Æggene skal stå mindst 2 uger, før man kan begynde at bruge dem.

Ved brug koges de som almindelige æg. Efter sigende behøver man IKKE drysse salt på.

God appetit, hvis nogle skulle få løst til at prøve.

Hilsen irene:D

Input fra Karin:

Hej Irene.

Det lyder som en "mildere udgave" af solæg, hvor man først koger ægget sammen med løg i 20 min, derefter støder man skallen til den krakelerer og til sidst sænkes de 14 dage ned i en lignende saltlage.
Jeg tror jeg vil prøve din opskrift til næste år omkring påske, hvor vi altid er ved at drukne i æg.

MVH
Karin
Hilsen Susanne