Ja, det er rigtigt, Susanne, skrabeæg lyder jo ret godt, men faktum er at det som du skriver er høns, der er stuvet sammen i kæmpehaller, hvor de godt nok kan skrabe, men til gengæld har mange af dem (alle?) fået klippet næbbet, for når høns lever i flokke større end ca. 25 individer, går deres hakkeorden istykker, og så hakker alle alle, og hønsene bliver meget stressede.
Vi køber ikke æg her i huset længere, har vi ikke selv, undværer vi hellere. Når vi købe kylling er det altid økologisk, for så tror vi på at kyllingen har haft et hæderligt liv.
Men inden jeg får pudset min glorie for voldsomt, skal jeg også lige tilføje, at det har været anderledes før, der var da engang jeg troede skrabeæg kom fra høns, der havde et godt liv, og der var engang jeg troede at majskylling, bornholmsk unghane og hvilke smarte navne de nu bliver markedsført under, havde et godt liv.
Så jeg mener stadig som jeg har sagt masser af gange før, at vejen frem for bedre dyrevelfærd er oplysning.
Børge har jo også ret, at hvis produktion af snart alting bliver flyttet til udlandet, har vi endnu mindre kontrol og indflydelse på hvordan det bliver fremstillet.
Det er et utrolig komplekst område.