For mit vedkommende, så har jeg netop klaret mig i tre måneder uden SU.
Ganske vist har jeg fået et par frynsegoder (som studentergaver, en udsættelse af huslejen (værten er min far) og en enkelt flidspræmie), men alt i alt har jeg klaret mig med ganske få penge i ganske lang tid.
I al den tid har jeg stort set udelukkende spist økologisk, ganske som vor gennemsnitlige dansker "ikke har råd til".
For mig at se er det overhovedet ikke en god undskyldning. Det er et dumt sted at spare, både for vor egen og vores omgivelsers skyld.
Den eneste virkelige undskyldning er, at man er ligeglad.
Derfor har jeg bestilt et par faverolles slagtekyllinger hos Walter, som skal slagtes på søndag.
Kyllingerne, altså. Eller hvad?
Jeg er nu ikke så sikker på det der med øko.
Jeg har netop læst og hørt at der er rigtig mange grimme svampe og andre uspiselige ting i Øko, og det ovenikøbet ting som før hen var med til at holde den gennemsnitlige levealder nede, såååååå
Der var også lige det at der i køkkenskuffer mv hvor man opbevare mel og gryn, hurtigere end hurtigt kommer mider og andet levende og flyvende ting, så hvis man ikke bager eller spiser ris og mandler hver dag så flygter madvarene op af skufferne af sig selv, og så siger jeg tak for mad, og køber kun det jeg ved der er spiseligt med eller uden stråforkorter, måske har vi her forklaringen på min ringe højde....
Jeg køber kun Øko der hvor jeg mener det er ligegyldigt....
Hvilken forskel skulle det gøre at have skufferne fulde af mel og gryn med stråforkorter frem for uden?
Hvis du mener, at den økologiske mel og gryn allerede
er inficeret med larver eller maddiker eller møl, så må jeg sige, at det er ret usandsynligt.
Hvis du mener, at den konventionelle ditto skulle være mindre modtagelig for disse dyr, så tror jeg snarere det er omvendt. Medmindre selvfølgelig den er pakket ind i plastik og/eller giftig for dem, hvilket i så fald snarere er en dårlig ting.
Med hensyn til "rigtig mange grimme svampe og ting", hvor er det så, du mener, de skulle være? Æg? Ost? Mel? Fiskefars?
Uanset hvad, så er der helt sikkert flere "uspiselige ting" i såkaldt konventionelle madvarer. Pesticider, ståforkorter, nitrit i kødet, konserveringsmidler og jeg ku' blive ved. Og disse ting er helt sikkert med til at trække om ikke vores levealder så i hvert fald vores sundhedstilstand ned.
Og sidste spørgsmål: Hvor mener du, det er ligegyldigt?
PS: Du må have tynde ben, hvis du kalder dem "strå".