Jeg har lidt forskellige racer og slagter dermed en stor del haner hvert år, jeg er dog så doven at jeg sender dem til slagteren når der er en ca. 10-20 stk. som er store nok, jeg ved selvfølgelig hvilke racer jeg sender af sted, men når jeg henter dem igen grydeklar er det svært at se forskel på dem og jeg går heller ikke så højt op i hvad der er hvad.
Dog synes jeg faktisk at alle mine racer er udemærkede slagtedyr og de smager alle godt, de får dog ikke det enormt store bryst, som hybrider får, men jeg er heller ikke så pjattet med brystkød i forvejen, så jeg savner ikke store tørre hybrid patter.
Jeg slagter hanerne fra ca. 4 måneder og opefter til ??
Smag og ikke mindst tilvækst har helt sikkert også noget med opvækst (fodring) osv. at gøre, samt alder. Men der er sikkert også forskel på racerne imellem og IKKE mindst tilberedning.
Jeg har en enkelt gang lavet en Sumatra hane på 1900 gram og 9 måneder, som grillkylling og han blev fint mør med sprødt skind. Sumatra har fint med brystkød kontra lår og de er lidt mørke i kødet. Hvor Brahma og Jersey Kæmper får enormt store lår.
Tak Frank. De haner vi fik var enten Maran eller Jersey Kæmper.
Skal man selv opdrætte sit slagtefjerkræ, uanset om man har racerene eller krydsninger, så er det vigtigt at vælger avlsdyr, som har brystfylde og som ikke er "fladpattede" dvs. trekantede af krop.
Apropos så skal dyrene faktisk helst have brystfylde uanset om de kun er til slagt eller til videre avl og udstilling.