Jeg vil godt gemme en del af vores tomater til vinteren.
Hvad med syltning, hvordan foregår det? Problemet er her ikke at fremstille råvarene, men at udnytte og gemme dem ordentligt. Jeg kan sagtens fremstille en masse, men hvis jeg ikke har retter at anvende dem til, ved hvordan jeg opbevarer og gemmer råvarerne i lang tid osv., så går fidusen lidt af
hej
Jeg skærer tomater i stykker, koger dem og fryser dem ned i 1l's pakker, så kan jeg senere lave suppe, pastasovs eller hvad der nu skal på bordet.
Ærter fryses rå, bønner blancheres og fryses.
Agurker laves til agurkesalat, fyldes i glas og kan holde sig i køleskab hele vinteren uden yderligere konservering.
Bær fryser jeg i passende små portioner, og laver marmelade med geleringspulver uden konservering, det kan let holde sig i køleskabet 3-4 uger.
Den allerbedste marmelade laves af friske eller frosne solbær, der blendes og blandes med lige dele sukker. Det bliver stift af sig selv og opbevares i køleskab, kan holde sig ca 1 md.
Glas og flasker kommer jeg i opvaskeren ved 65', bruger dem med det samme, og skyller ikke i atamon.
Moreller og pærer er fantastiske henkogte, da vi i sin tid var mange til hverdag kunne vi sagtens bruge op, modsat nu.
Nedfaldsfrugt som æbler laves til æblemos og fryses.
Ærter fryses rå, bønner blomkål osv blancheres og fryses.
Jeg synes at smagen bedre holder sig i fryseren, end når man henkoger.
Hvor er det dog dejligt, at læse alle jeres indlæg, der er håb for fremtiden