Øko><konventionel><GMO
Jeg taber helt pusten, da jeg indimellem har svært ved at følge med.
Økologi har med dyrkningsmetoden at gøre. Ingen sprøjtemidler og formentlig også krav til gødning.
GMO har med væksternes tilblivelse (genmæssigt) at gøre. Altså GMO er vækster, hvor man har manipuleret med generne, så væksterne afviger fra de naturlige vækster.
Tror dette har foregået i tusinder af år. Tidligere hed det forædling, men nu hvor man mere målrettet (videnskabeligt/laboratorie-baseret) kan ændre på generne så hedder det GMO
Hvor grupperer man GMO afgrøder der er dyrket økologisk? Eller diskvalificer gen-modifikation, umiddelbart, en vækst fra at være økologisk?
Jeg har efterhånden indtaget ganske mange økologiske produkter, men må indrømme, at jeg ikke kan smage forskel fra økologiske til konventionelle produkter. Jo, jeg har måske en 'bedre smag i munden' og kan pudse glorien, efter at have spist økologisk. Men jeg kan altså ikke fysisk/faktisk smage forskel.