Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Forbud, forbud og atter forbud..  (Læst 43160 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Frank Christensen

 • Bruger
 • Indlæg: 17
Sv: Forbud, forbud og atter forbud..
« Svar #15 Dato: 04 Oktober , 2023, 11:42 »
..for øvrigt har jeg en lumsk mistanke om, at begrebet "incl. kyllinger" er tilføjet bekendtgørelsen for nyligt "Ved ordet ”høns” forstås både høner, haner og kyllinger" Fordi denne formulering har jeg ikke tidligere stødt på før, og i særdeleshed også eftersom min hjemkommune (som jeg bokser lidt med) jo også selv har været i tvivl om det var excl. eller incl. tillæg af kyllinger. Se spørgsmålet og svaret her: https://husdyrvejledning.mst.dk/helpdesk/helpdesk-svar/ikke-erhvervsmaessigt-dyrehold/er-baade-haner-hoener-og-kyllinger-omfattet-af-beregningen-af-30-hoensefugle-i-miljoeaktivitetsbekendtgoerelsen/

Ps. I øvrigt undre det mig at Finn Jensen (som jo efter sigende er en kapacitet inden for emnet), og Frit Fjerkræ samt DFfR (sidstnævnte er dog som de siger "opmærksom" på problemet) ikke kommer ordentligt på banen.
« Senest Redigeret: 04 Oktober , 2023, 11:51 Fra Frank Christensen »

Offline Finn Jensen

 • Fjerkræ Forum er bedst
 • Administrator
 • Indlæg: 7 840
  • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Forbud, forbud og atter forbud..
« Svar #16 Dato: 16 November , 2023, 19:35 »
Det med at kyllinger er med i de 30 høns er ikke noget nyt. Det har været sådan længe (men skal helst gemmes). Det er velkendt at der er total antalsforvirring på diverse hønseregler, desværre ikke noget som generer lovgiverne og de er ikke villige til at lytte.
Når det gælder hønseregulativer og andre regler for høns er det desværre sådan at ingen gider gøre en indsats for at gøre noget seriøst ved det. Jo, der er mange der giver likes på Facebook og kommentarer og skriver i fora. Men at tage fat i (her) lokalpolitikerne, forvaltningen og den lokale presse. Få aktindsigt i sagerne og præsentere sagerne for politikerne (de har nemlig kun deres information fra forvaltningen), det har ingen interesse. Rigtig mange gange har det været umuligt at få lokale folk med til at gøre noget, der er alle mulige undskyldinger for at lige præcis "jeg" ikke vil/kan og så bliver det ikke til at komme igennem med ændringer og så kan forvaltningen fint få vedtaget deres fine skriverier, som ikke flytter noget som helst ved problemerne, men generer en hel masse uskyldige
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Frank Christensen

 • Bruger
 • Indlæg: 17
Sv: Forbud, forbud og atter forbud..
« Svar #17 Dato: 16 November , 2023, 22:06 »
Ja jeg har så fundet ud af det har været gældende siden 2017. .men det undre mig så lidt, fordi det har da altid været god latin, at begrebet "høns" (haner og høner) angiver det faktum de er voksne. Så kyllinger kan vel ikke være omfattet som høns.. selv om Miljøstyrelsen tolker, skriver og har præciseret det - som dét de opfatter som høns.
Jeg ved dog at DFfR (Carsten Blohm) lige nu arbejder med sagen ang. størrelse af hønsehold i forhold til Bek. 844 fra Miljøministeriet.

Ps. Jeg har spurgt Frit Fjerkræ (som jeg er medlem af) hvilke anstrengelser de gør sig for at få lempet reglerne, men desværre - de har end ikke gidet svare tilbage.
« Senest Redigeret: 16 November , 2023, 22:09 Fra Frank Christensen »

Offline Marie1

 • Bruger
 • Indlæg: 582
Sv: Forbud, forbud og atter forbud..
« Svar #18 Dato: 18 November , 2023, 14:02 »
Jeg synes ikke det er helt ok, at skyde på Finn. Det er frivilligt arbejde de laver, dem der laver noget. At foreningen findes og gør hvad den kan, er faktisk helt fint
Jeg er også medlem og jeg laver ikke andet end at betale kontingent.
De har flere gange efterlyst nogle der ville deltage i arbejdet, men det kniber vist.

Offline Hans-Kurt

 • Bruger
 • Indlæg: 1 945
Sv: Forbud, forbud og atter forbud..
« Svar #19 Dato: 18 November , 2023, 16:16 »
Enig med Marie1, vi skal passe på vore frivillige, de arbejder så meget de kan og er man utilfreds med udbyttet - ja så må man selv på banen !.