Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Edmond efter 22 August , 2014, 12:59

Titel: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: Edmond efter 22 August , 2014, 12:59
Nu forstår jeg ikke en dyt.
Vi er i årevis blevet tudet ørerne fulde af, at vi bør købe pasteuriserede æg og andre æggeprodukter for at undgå salmonella. Så hører man på nyhederne i morges, at pasteuriserede æg, æggehvider og blommer er trukket tilbage på gr. af salmonellafare.   ???
Er det mig, der er for dum til at forstå det, eller er der en fornuftig forklaring?
Vi er aldrig blevet syge af egne fjerkræprodukter. Derimod blev vi dødssyge af Campolybactor efter at have prøvet en lørdagskylling.
 
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: mcquolle efter 22 August , 2014, 13:02
Tilbagetrækningen er TOTALT overreaktion.

Der er IKKE fundet salmonella i behandlede/pasteuriserede produkter. Det er alene de æg som er er brugt til at lave produkterne som er/kan være inficeret med salmonella. Hele behandlingen sikrer jo netop at der ikke kan være bakterier/salmonella tilbage.

Det her er blæst fuldstændig ud af proportioner!
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: Finn Jensen efter 22 August , 2014, 13:34
Det er lidt svært at gennemskue om der er fundet salmonella i pasteuriserede æg men det meste tyder på at det ikke er. Men FVST siger desværre sjældent det hele i deres pressemeddelelser har jeg efterhånden konstateret..
Men pasteurisering af æg er IKKE 100% sikker. USA tester det og de finder salmonella i 0.14% af de pasteuriserede æg. FVST siger også selv at det ikke er 100% sikkert og set i lyset af deres fejl med listeria så tager de ingen som helst risiko lige nu
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: alrk efter 22 August , 2014, 20:06
Der kan jo også gå noget galt i pasteuriseringsmaskinen der står for behandlingen... altså i særtilfælde. Normalvis vil det jo opdages lynhurtigt uden at komme ud af fabrikken. Men hvem ved?
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: Finn Jensen efter 09 ſeptember , 2014, 18:13
http://www.jv.dk/artikel/1828061:Billund--Salmonella-aeg-kan-spores-til-producent-i-Grindsted
Der er fundet syv salmonellatilfælde i fire forskellige familier, og de kan ifølge Statens Serum Institut (SSI) alle spores tilbage til en producent, der leverer æg til Hedegaard Foods A/S
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 09 ſeptember , 2014, 18:22
Godt detektivarbejde Finn. /o
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: Edmond efter 09 ſeptember , 2014, 18:53
Det er flere år siden, at jeg fik et "mærkeligt" æg fra ovennævnte firma. Det var et blødkogt æg, der så ud, som var der ruget på det i ca 10 dage.
Jeg brokkede mig og blev bedt om at sende det til dem. Jeg hørte aldrig noget fra dem siden trods rykkere. Jeg var for dum til at fotografere først, og nu havde de beviset , som jeg selv havde betalt forsendelsen for.
Så dum er jeg aldrig mere.
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: peter levin efter 07 November , 2014, 13:24
til mcquolle    når en stor besætning falder for salmonella så bliver æggene sendt til pasteurisering  .så der er salmonella i de æg der bliver pasteuriseret 
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: Lene Skelmose efter 07 November , 2014, 17:41
Er landet ikke lige blevet erklæret salmonellafri med grønt lys for brug af normale æg?
Titel: Sv: Fup og svindel? Pasteuriserede æg.
Indlæg af: nimrod efter 07 November , 2014, 21:25
jo ...