Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Römertopf - hvor stor skal den være?  (Læst 31353 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Trine Bierberg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 395
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #30 Dato: 16 December , 2010, 20:03 »
mange hilsner
Trine <E

1,19 Lys Sussex, 0,2 lysebrune kryds af Sussex og Italiener, 1,3 får, 1,5 boergeder + 6 kastrater, 0,2 meget behårede kaniner, 1 Border collie pige og 2 katte, når de er hjemme!!

Offline Chris

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 87
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #31 Dato: 16 December , 2010, 20:14 »
Jeg har bagt 'verdens bedste brød' mange gange i min stegeso. Den er af ler og har kun lige glasur i bunden. Jeg smider stegesoen i ovnen, når jeg tænder den og lader den stå på 250 grader i mindst 45 min, så både ovn og stegeso er glohed. Så tager jeg stegesoen ud og smider dejen (som har stuetemperatur) i og skynder mig at putte stegesoen i ovnen. Brødet får 25 min med låg på ved 250 grader og derefter ca. 20 min uden låg på ved 220 grader. Jeg smører IKKE stegesoen. Brødet har aldrig brændt sig fast.. og stegesoen er stadig hel. Så min erfaring er... bag bare løs! /o
Lykkelig ejer af en blandet hønseflok, 0.1 Kleiner Münsterländer og 1.0 Ruhåret Hønsehund

Offline Anne Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 376
    • fokusfoto.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #32 Dato: 16 December , 2010, 20:23 »
Nu har jeg jo kun brugt min to gange, og har sat den fyldte topf, med kød og grøntsager, i en kold ovn fra start, og alt var super lækkert.

Men efter jeg har læst under linket, tager jeg chancen med brød i morgen - nu må det briste eller bære 8) Så må I andre lære af mine erfaringer *k *k
Dværg silker i flere farver
0,2 Golden Retriever
0,1 Hellig Birma
0,1 Ragdoll
1,0 rød Garfield
1,1 Græske landskildpadder
0,1 Siameser dværgvædder
1,2 børn

Offline Anne Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 376
    • fokusfoto.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #33 Dato: 16 December , 2010, 20:35 »
Jeg har bagt 'verdens bedste brød' mange gange i min stegeso. Den er af ler og har kun lige glasur i bunden. Jeg smider stegesoen i ovnen, når jeg tænder den og lader den stå på 250 grader i mindst 45 min, så både ovn og stegeso er glohed. Så tager jeg stegesoen ud og smider dejen (som har stuetemperatur) i og skynder mig at putte stegesoen i ovnen. Brødet får 25 min med låg på ved 250 grader og derefter ca. 20 min uden låg på ved 220 grader. Jeg smører IKKE stegesoen. Brødet har aldrig brændt sig fast.. og stegesoen er stadig hel. Så min erfaring er... bag bare løs! /o

SUPER, så er jeg mere rolig /o også selvom min er helt uden glasur - Nu skal det prøves  :D
Dværg silker i flere farver
0,2 Golden Retriever
0,1 Hellig Birma
0,1 Ragdoll
1,0 rød Garfield
1,1 Græske landskildpadder
0,1 Siameser dværgvædder
1,2 børn

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #34 Dato: 16 December , 2010, 22:29 »
Min stegeso er uglaseret, og jeg har gjort som Chris beskriver. Det blev fint.
Sorry, at jeg ikke er vendt tilbage før, men der var juleafslutning i fjerkræklubben. *y
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Anne Vibeke

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 376
    • fokusfoto.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #35 Dato: 17 December , 2010, 17:05 »
Det blev super godt og smager fantastisk /o ikke sidste gang jeg bruger topfen til brød :D
Dværg silker i flere farver
0,2 Golden Retriever
0,1 Hellig Birma
0,1 Ragdoll
1,0 rød Garfield
1,1 Græske landskildpadder
0,1 Siameser dværgvædder
1,2 børn

Offline Louise S.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 876
  • Multi-kulti hønsegård med plads til hybrider
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #36 Dato: 17 December , 2010, 17:15 »
Sikke et flot brød  /o
De bedste hilsner fra Louise

0.3 Skånske Blomsterhøns
2.1 Kobberfarvet Maran
0.2 Isa Warren
1.1 Bullmastiffer  <.  <.

Offline Lotte M. S.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 348
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #37 Dato: 17 December , 2010, 19:58 »
Min stegeso er uglaseret, og jeg har gjort som Chris beskriver. Det blev fint.
Sorry, at jeg ikke er vendt tilbage før, men der var juleafslutning i fjerkræklubben. *y


Skal dejen hæve a 2 omgange? Først 12 timer og så 2 timer?

Jeg må se at få bagt det brød en dag  ;D
MVH Lotte
1,16 Sort/kobber Maran
0,3 sort/sølv Maran
0,1 guldrandtegnet Wyandot
0,1 rustfarvet Welsumer
0,1 Hvid Stor Silke
1,0 sort/hvid Maine Coone
2,0 børn årgang 2004 + 2005
http://www.maranklub.dk
www.noof.dk
www.fynskestenklub.dk

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Römertopf - hvor stor skal den være?
« Svar #38 Dato: 17 December , 2010, 22:00 »
Lotte du kan se opskriften her:
www.kvalimad.dk
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk