Det er altid dejligt med et klart svar. Nu er svaret så blot en mening ud af flere (Christina - dermed overhovedet ikke sagt at der er noget galt med din metode). Andre har andre meninger og forslag.
Temperaturen tror jeg vi alle er enige om. Mht fugtighed er der meget delte meninger og erfaringer.
Jeg har ruget nogle hold i år i 'Madam blå' fra America Thisted med ret høje klækningsprocenter. Jeg har sørget for at der altid har været vand i det ene af de dertil beregnede vandkamre, og dermed holdt en relativt konstant fugtighed gennem hele rugeprocessen. Jeg må indrømme at jeg ikke har kigget så meget på hygrometret i år, men fra tidligere rugninger mener jeg at huske at fugtigheden ligger på 45-50 pct når der er vand i det ene kammer.
Så mit råd må være at du skal prøve dig lidt frem.
Mht til vending af æg. Det optimale er sikkert at vende æggene med jævne mellemrum, men hvor meget det øger klækningsprocenten er svært at sige.
I andre tråde herinde vil du feks kunne se at nogle har ruget på æg der har stået uden vending i flere uger. Jeg selv har ruget på æg af silkehøns, hvor æggene har stået i køleskab i op til 14 dage uden vending, inden de blev lagt i rugemaskinen. Og jeg fik stadig en fin klækningsprocent.