Forum > Foder

Grønkål

(1/3) > >>

Lone:
Gennem mange år har jeg hvert år dyrket meget grønkål, for at have grønt til hønsene det meste af vinteren. Jeg har også eksperimenteret lidt med forskellige sorter:
Dværg (som ikke skulle vælte i regn og blæst)
Rød (som måske ikke var lige så nem at spotte for sommerfugle)
Lord Nelson (som skulle være hårdfør)
- og så den anonyme fra Jem&Fix, som jeg bare lige havde frø af.
I år har frosten (ned til -18) været hård ved planterne :(
Faktisk står de alle og ligner kogt spinat nu... Og mange af stænglerne virker bløde og rådne.
Jeg er med på, at det er hård kost, selv for grønkål, med tocifrede frostgrader.
Og det kan også være, at de stærkeste skyder igen til foråret. Men det var jo lige nu, jeg/hønsene har brug for noget saftigt grønt.

Har I andre bedre erfaringer og kender til en sort, der kan anbefales? Eller hvad jeg ellers kan gøre?
Teoretisk set kunne jeg grave planterne op om efteråret, sætte i potter og ind i drivhuset. Det er bare ikke lige praktisk muligt med ca 40 meter række - og jeg tror også, de alligevel ville være udsatte i en potte ved de frostgrader, selv i drivhus.

Gode råd søges... 

Gerda:
jamen jeg har da lært at grønkål netop skal have frost. Men det er måske kun her nede i Sønderjylland hvor vi bliver stopfodret med grønlangkål her til nytår. Jeg har også plantet grønkål til mine høns, og da hiver jeg bare en  stok op en gang imellem også frossen og smider ind til dem. De elsker det.

Lone:
Jo, jeg kender også til den om, at grønkål og rosenkål (og slåen til snaps) skal have en let frost for at mildne smagen.
Men her taler jeg mere om at få planterne til at overleve hård frost, dvs -10 og koldere.
Når det så igen bliver tøvejr, bliver bladene slatne, og der kommer en stank af rådden kål over hele køkkenhaven. Og så vil jeg naturligvis ikke bruge det til høns...

Gerda:
ok, jeg synes da bare også kong frost har været efter os hernede og mine planter står fint, det er så ikke nogen der skal overvintre til næste år. De bliver brugt løbende og så bliver der plantet nye til forår/sommer og dækket godt til for ellers er der andre der også vil smage på herlighederne. Jeg tænker på kålsommerfuglelarverne.

Hans-Kurt:
Jeg høstede alle grøntkål for uger siden og har dem stående på gårdspladsen - så kom frosten og nogle af dem er som I skriver ødelagt. Jeg ville have kørt dem i orangeriet, men det nåede jeg ikke. De stod så bare og stod. Og hønsene har spist de fleste.
Jeg kender ikke til sorter der tåler 2cifret frostgrader. Men kontakt evt Solsikken, de kan nok hjælpe.

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version