Forum > Bekendtgørelser og nyheder

Fødevarestyrelsen informerer om beskyttelse mod fugleinfluenza

(1/1)

Finn Jensen:
Fødevarestyrelsen sætter gang i en kampagne for at sikre, at fjerkræholdere har styr på reglerne, der skal forhindre spredning af fugleinfluenza.
​Fugleinfluenza skal holdes fra porten, selv om sygdommen er fundet i fugle i flere af vores nabolande.

Derfor tager Fødevarestyrelsen nu på besøg hos til fjerkræholdere rundt om i landet for at minde dem om de regler, der skal forhindre fugleinfluenza i at sprede sig – og for at se, om reglerne bliver overholdt.

Reglerne går overordnet ud på at sørge for, at der ikke er kontakt mellem vilde fugle og opdrættede fjerkræ, samt at ænder og gæs bliver holdt adskilt fra andet fjerkræ. Fx skal man sørge for kun at fodre sine fjerkræ indendørs eller under fast tag, så vilde fugle ikke kommer i kontakt med foderet.

Kampagnen går i gang nu og afsluttes inden jul.

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/Arkiv-2014/Sider/Foedevarestyrelsen-informerer-fjerkraeholdere-om-beskyttelse-mod--fugleinfluenza.aspx

Schliemann, Viben:
Som om det er de vildefugle skyld  /d
Danmark skal være glad for der ikke er fundet tilfælde nord for dem. Mærkeligt nok  ::)
De skulle tag og kontrollerer fodret noget bedre.  /o
Dengang vi fik salmonella, viste det sig at alle besætningerne, grise som køer samt fjerkræ, havde fået det via fodret, fordi møget var spredt ud på marken. Jeg ved at en heste opdrætter fik salmonella i sin hestestald, efter at han havde fået gylle fra en svinebonde, mange af hans heste blev utrolig tynde heraf.
Næ, forebyggelse via varmebehandlet foder, så kan det godt holdes væk.
Jeg kommer ikke til Danmark pga. det, da jeg bor meget tæt med mine høns, bare fordi det er jul, så nu venter jeg spændt på om Spanien også får et udbrud, stærerne er jo begyndt at ankomme hernede.
MVh Viben

Hiltunen:
Er da lidt spændt på hvem, og hvor mange de besøger?

Cassie:
Hvordan skal det i øvrigt hjælpe at stille foderet i hus eller under fast tag, for "vores" gråspurve og andre småfugle flyver igennem netmaskerne og går gladeligt ind i hønsehuset og spiser?

Finn Jensen:
Det er heller ikke for de små fugles skyld. Det er de store svømmefugle.
(Som et 3-årigt forskningsstudie ved Bodensøen viser ikke kommer ind til tamme fugle..)
http://www.bodenseekreis.de/politik-verwaltung/presse-oeffentlichkeitsarbeit/news-archiv/news-detail/artikel/2008/06/12/vogelgrippe-4.html?no_cache=1&cHash=26d72bd2f0eed114c3dff35a22d81d79
Zwischen wildlebenden Enten und gehaltenen Hühnern, Enten und anderem Hausgeflügel gibt es kaum direkte Kontakte.

Die Forschenden schliessen aus ihren Daten, dass eine Einschleppung der Vogelgrippe durch direkte Kontakte von Wildvögeln und Hausgeflügel eher selten sein muss.

Navigering

[0] Emneindeks

Skift til fuld version