Forum > Foder

Startfoder til kyllinger

(1/1)

Hanne:
Startfoder eller kyllingestarter, kan som navnet angiver anvendes til kyllinger fra 1. dag. Startfoderet indeholder det som kyllingen har brug for. Ud over startfoderet kan man give dem undulatblanding, små hirsefrø, Havregryn og efterhånden tilsætte lidt hakket grønt, evt. græs (proteinrigt) eller krydderurter, et hakket æg, kværnet Hvede, revne gulerødder, spirer eller mælkebøtter.
Mange startfoderprodukter indeholder medicin mod coccidiose. Fodres alle dyrene med dette, bør man vælge et foder der ikke er tilsat medicin, idet det ellers overføres til æggene og dermed til os.
Generelt indeholder startfoder meget korn. Op til 70 %. Dernæst er der tilsat en stor mængde sojaskrå.
Ved selv at kværne 50 % Hvede, 25 % Byg, 10 % Havre, 15 % Majs og ærter, tilsætte en god vitaminblanding og mineralblanding og tilbyde et hakket æg om dag, kan man selv lave sit startfoder. Der kan tilsættes en smule fiskemel, som ekstra proteinkilde. Det er ydermere rigt på aminosyrer.
Strandsand med de mange små sten kan tilbydes frit. Der kan også tilbydes grit, knust trækul og Skaller. Alt sammen er med til at maven fungerer og at foderet optages optimalt.
I denne blanding er der ikke tilsat medicin af nogen art og man skal derfor være opmærksom på coccidiose.
Efter to til tre uger kan kyllingerne spise hele korn. Måske lidt længere ved små dværgracer. Selvom kyllingen er ganske lille, vil den elske at du finder en fed regnorm til den - Nyd synet!
Husk at indkøbt startfoder (hvis der er tilsat medicin) ikke må bruges i ugen op til Slagtning. Der er begrænset holdbarhed, se på sækken.
Overgang til Voksefoder kan ske over en uge ved 6-8 ugers alderen.

Her er en igangværende debat om startfoder til kyllinger: Debat om startfoder

Navigering

[0] Emneindeks

Skift til fuld version