Jeg elsker at lave 2 forskellige tilbehørsting med rødbeder.
Den ene laver du i et fad med skivede rødbeder (1 cm) og blomkålsstykker (5x5 cm). Bland det du ville bruge til en flødekartoffelsovs, men tilsæt rigtig godt med peberrod. Hvis du vil spare på fløden kan du bruge kokosmælk fx.
Den anden laver du af rødbeder skåret i tern, op i et fad blandet med smuldret feta/salatfeta. Hæld over med kokosmælk som er smagt til med sennep, salt og peber.
De skal begge bages i ovnen ½ time vil jeg tro.
Jeg fylder osse tit en gryde med rødbeder, koger dem uden at skære hul nogen steder i dem, dvs med skal, rod og toppen knækket af. Koger dem ikke så længe så de bliver alt for bløde, bare lige så skallen kan smuttes af når de er skyllet med koldt vand. Så har jeg dem stående i køleskabet og kan lave dejlig "sprød" rødbedesalat hver dag. Rødbederne skærer jeg i tern og blander med alt fra æble, grønkål, forårsløg, feta, masser af olivenolie osv osv...