Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: trine efter 19 ſeptember , 2013, 19:59

Titel: stor kylling
Indlæg af: trine efter 19 ſeptember , 2013, 19:59
Hej
Jeg har i dag slagtet den første af mine slagte kyllinger (12 uger) og den har en vægt på 4.468 kg jeg tænker på at den skal spises på lørdag men jeg har ingen ide om hvor længe den skal have i ovnen eller på gas weberen. Nogen der har et bud...
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: lulu efter 19 ſeptember , 2013, 23:13
Hold da op, hvilken race er det ?  :)
Vh Dorte Doktor.
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: ina..... efter 19 ſeptember , 2013, 23:38
Hej
Jeg har i dag slagtet den første af mine slagte kyllinger (12 uger) og den har en vægt på 4.468 kg jeg tænker på at den skal spises på lørdag men jeg har ingen ide om hvor længe den skal have i ovnen eller på gas weberen. Nogen der har et bud...

Den skal vel steges som en gås, prøv at søge efter en opskrift, jeg har ikke haft sådan en stor fætter på weberen
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: vbruun efter 20 ſeptember , 2013, 08:01
Håber i er mange ved bordet ;)

Tror jeg ville stege den meget langsomt i ovnen i stegepose eller stegeso.Hvis der findes én der er stor nok.Fylde den med masser af persille og gnide den med salt og krydderi efter smag.Egentlig må den være så stor den kan parteres.Så kan der blive mange små lækre retter på én gang.Det kunne også være spændende.

Jeg kogte en stor wyandottehane til min fødselsdag.Han vejede 3 kg slagtet.Der var kinasuppe og tarteletter nok til 10-12 mennesker.

God fornøjelse .Det er lækkert med noget hjemmegjort kød .

1 time pr kilo .Måske mere hvis du steger ved lavt blus.
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: Danny Westh efter 20 ſeptember , 2013, 08:34
Jeg har lavet mange haner, på mellem 4 og 6 kg., i weberen. Jeg plejer at bruge stegetermometer så jeg kan egentlig ikke huske den nøjagtige tid men vil skyde på 2-2 1/2 time.

Jeg plejer at lave en olie/marinade. Personligt er jeg mest til de røde krydderier og en god peber blanding.
Her tager jeg en kop olie og fylder godt med paprika, cayenne peber, grill mix, en blanding af forskelligt groft peber og salt i (forholdsvis meget salt).
Selve kyllingen fylder jeg med æbler som er blandet sammen med noget af olien (inkl. krydderier).
Resten af olien bruger jeg til at pensle kyllingen med, inden start og igen undervejs.

Kyllingerne plejer at være så saftige at man skal have et par klude rundt om skære brædtet når de skæres ud. Da der simpelthen vælter saft ud af både kød og æbler. Så her er det i hvert fald ikke nødvendigt, hverken at stege ved lav temp. eller i stegepose.

Danny
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: trine efter 20 ſeptember , 2013, 08:40
Tak for svarene, jeg vil prøve at gøre som med en gås og 1 time pr. kg... udfordringen er måske at der ikke er særlig meget fedt på kyllingen, men man kan vel proppe den med noget fars eller noget der giver den lidt væde mens den steger.
Racen ved jeg ikke hvad hedder, men det er en af de berømte/berygtede industri slagte kyllinger, som vokser virkeligt hurtigt
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: vbruun efter 20 ſeptember , 2013, 08:50
Danny hvor varmt har du Weberen når du steger på så kort tid ? Jeg forstår ikke den kan nå at blive nok.Nu er jeg også lidt småhys med at det bare skal være nok ...
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: trine efter 20 ſeptember , 2013, 09:21
Hej Danny
Når du bruger stege termometer er det så bare center temp. på 82 grader?
Titel: Sv: stor kylling
Indlæg af: Danny Westh efter 21 ſeptember , 2013, 10:28
Danny hvor varmt har du Weberen når du steger på så kort tid ? Jeg forstår ikke den kan nå at blive nok.Nu er jeg også lidt småhys med at det bare skal være nok ...

Jeg  synes nu ikke at det er kort tid. Weberen svinger lidt mellem 190 og 210 grader.
Når du regner 1 time pr. kg. er der så ikke tale om langtids stegning ved svag varme?
Hvis du steger den længere (for at være sikker på at den har fået nok) så gør det jo ikke resultatet bedre, tværtimod...

Hej Danny
Når du bruger stege termometer er det så bare center temp. på 82 grader?

Ja, mit termometer siger godt nok 83 grader. Men ja.

Danny