Grønkålen gemmer du til vinter, du lader den blot stå på bedene. Hvis de bliver angrebet af larver inden så længe, så hver hurtigt ude med at få dem fjernet, ellers er de væk på ingen tid!
Jeg har lige en trøstende tilføjelse, hvis det skulle gå så galt.
For to år siden blev vores grønkål bogstavelæig talt ædt op af larver. Kun stokkene og de tynde ribber stod tilbage og strittede.
Ingen fik dem lige gravet op, men halløj! Efter et stykke tid begyndte små nye krøllede blade at vokse frem på stokkene. Imellem de gamle ribber. Og da vi kom til vinter stod igen flotte store struttende grønkål til hønsene.
Ikke nogen særlig økonomisk udnyttelse af den dyrebare køkkenhavejord - man burde egentlig først så grønkål efter kartoffelhøsten eller andet - de kan sagtens nå at blive store, man får to afgrøder på én plads, og man undgår larvesæsonen for grønkålens vedkommende