- inspireret og sammensat af gode råd fra andre brugere af Fjerkræ Forum, bla. Bjarne Andersen...Først laver man en
hvidløgsmos:
10 fed hvidløg
1 løg
- blendes
og tilsættes olivenolie og lidt salt.
Hældes på bæger med tætsluttende låg og sættes i køleskabet.
Til dagens portion
hønseguf til ca. 10 store høns (ca. 50 gr pr høne)bruges:
1 dl a38 eller anden syrnet mælk med acidolphilus-kultur
1 spsk hvidløgsmos
1 tsk med top kartoffelmel
ca. 1 dl hvedeklid
ca. 5 dl havregryn
A38, hvidløgsmos og kartoffelmel blandes godt.
Heri kan tilsættes levertran eller vitaminer efter behov.
(NB! Hvis man tilsætter levertran eller andet fugtigt/vådt, skal der lidt mere klid og havregryn i end angivet).
Dernæst hældes (hvede)klid i, indtil blandingen bliver til en sej grød.
Og tilsidst fyldes efter med havregryn, indtil blandingen ikke længere er våd, men stadig fugtig. Den må ikke klistre helt vildt til hænderne, når man tager en håndfuld, men skal kunne slippe forholdsvis let...
Vil man kræse ekstra for hønsene, kan man også blande revet æble, gulerød mv. i deres hønseguf - kun fantasien sætter grænser
Ølgær og æblecidereddike er også gode kosttilskud at tilsætte. Ølgær er fuld af b-vitaminer og bla. godt for fjerdragten. Æblecidereddike er bla. med til at holde maven i orden.
Hønseguf er godt for hønsemaver - hvidløg og rå løg holder orm og utøj på afstand og styrker hønsenes immunforsvar bla. mod forkølelsesvira
- a38 holder tarmfloraen i orden
- olivenolie (og smører indersiden af tarmene, så parasitter har sværere ved at tage fat; derudover har olivenolie en lang række andre gode egenskaber som hønsene nyder godt af...
- klid, havregryn og kartoffelmel er godt for fordøjelsen og 'samler maven'.
Rigtig god fornøjelse