Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Solæg  (Læst 4501 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Solæg
« Dato: 02 April , 2009, 18:32 »
Solæg

Solæg er en sønderjysk ret som kan nydes til en frokost eller evt. til en øl og snaps ”i utide”.

Ingredienser: Æg, løgskaller, sennep, eddike, olivenolie, salt og peber evt. et dryp tabasco.

Æggene koges i ca. 20 minutter. Vandet tilsættes lidt løgskaller under kogningen for at give æggene farve.

Efter kogningen lægges æggene i koldt vand. Ægget stødes ganske let, så der kommer revner i skallen, hvorefter æggene lægges i et gammelt henkogningsglas eller lignende og overhældes med saltlage.
Æggene opbevares i lagen i køleskabet, hvor æggene kan holde sig i 2-3 uger. Jeg plejer at lave lagen så stærk at æggene flyder, og så kan de ogås stå på køkkenbordet.

Æggene serveres med skal. Ved bordet pilles et æg og skæres over på langs. Den hårdtkogte æggeblomme løftes forsigtigt ud af hviden. Hullet fyldes med sennep, nogle dråber eddike, et par dråber olie, salt og peber og evt. lidt tabasco. Blommen lægges nu tilbage med rundingen opad. Det halve æg indtages nu i en mundfuld og der skylles efter med øl og/eller snaps.
Dværghønseæg er fortrinlige, da de ikke giver så store mundfulde, og nej, solæg skal ikke spises med kniv og gaffel, de er fingermad.
Jeg har set solæg på disken på mange værtshuse i det sønderjyske. <Y <Y <Y <Y <Y <Y <Y <Y
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline regitze

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 134
    • vampyrpingvinen galer
Sv: Solæg
« Svar #1 Dato: 13 April , 2009, 20:21 »
årh! det lyder lækkert - det skal prøves.
tak : )
værtinde for 1,5,7 silkefarvelader og en isa brown der kom ud af det blå.

Offline Christina

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 300
  • Alle burde have en 2-årig...
Sv: Solæg
« Svar #2 Dato: 13 April , 2009, 22:44 »
Ej, hvor sjovt, det må jeg også prøve en dag! Elsker mad med eddike *r

Hey, et tip er, at hvis man bruger skallerne fra rødløg, så tar' skallen endnu mere farve :)