Konen har inviteret veninderne på middag på fredag så jeg skulle jo rulle mig ud med noget hjemmeslagtet hane i cider (a la Henriette Hall) - Hanen (Lys sussex på 9-10 mdr.) blev slagtet her i eftermiddag, taget ud, parteret, vejet (1800 g.) og lagt i fryseren...
MEN!!!
Så var der flere af veninderne der spurgte: "Skal vi så ikke se håndbold på fredag?" - så begyndte min søde kone jo at tænke... "måske skulle vi hellere have noget lidt lettere - noget som vi måske kunne spise i stuen, og som vi ikke nødvendigvis skal sidde så længe over?"
Jeg grublede lidt over det og var faktisk lidt træt af at jeg så ikke kommer til at blære mig med min hjemmeslagtede hane...
"Jamen du kan da bare lave de der hjemmelavede pitabrød som du er så god til!" siger hun så... (jeg tænker højt - "Hmm - de tager jo bare MEGA lang tid at lave" - de skal hæve længe og af flere omgange, men det er muligvis bare en dårlig undskyldning...
)
Pludselig kommer det til mig! To (eller flere) fluer med ét smæk!! HA!!! Der var den! Vi prøver da noget nyt!
Da vi slagtede ænder i efteråret var der 3 små kræ, en på kun 1350g. og 2 på 2000g. De er nu taget op og bliver udbenet og skåret i småstykker, marineret med olie og kebabkrydderi i en pose og skal så på fredag serveres til de supergode hjemmelavede pitabrød!
Jeg aner ikke om man overhovedet kan spise "andekebab"
- men vi giver det et skud! Man lever kun én gang - og sikke et liv når man har fjerkræ! (Hold fast hvor jeg nød det ude ved bålet i eftermiddags da jeg ventede på at skolevandet skulle blive varmt nok!)
Hmm... Mpske skulle den her have været i "Hyggesnak"? Men hvis nu jeg husker at give tilbagemelding på andekebabben når den er spist er det vel ok at den ligger her? (og der var jo også lidt om slagtningen...
)