Jeg bruger ikke lys.
Jeg har sjovt nok omkring 20 høns lige pt der alle skulle kunne lægge æg.
Men de 15 er "gamle" udsætterhøns fra en privat som ikke rigtig ville ud med hvor gamle de var. Jeg tog dem fordi de gik under kummerlige forhold. 3 x 3 meter til 17 høns + 1 hane og ingen udgang til frisk luft. Fy, det kunne jeg ikke bære.
Så er der 3 sorte australorper fra dette år, det er dem der ligger nu.
Så er der 1 underlig høne jeg ikke ved hvad er, hun bor her endnu fordi hun var den eneste der ville skrukke her i år. Hende beholder vi så længe hun vil skrukke.
Så er der 1 lys sussex jeg burde have slagtet for længst fordi hun ikke vil lægge æg mere (har ikke villet i 9 måneder) men jeg gider ikke da de ikke smager af noget som helst de lyse sussex vi har slagtet førhen. Så jeg tænkte jeg kunne lade hende gå og blive sej og måske så få en suppehøne med smag i. Ved ikke om det virker men jeg prøver.
Jeg regner med der er 6 tilbage til foråret
Men når jeg siger bedre konsistens og smag, så er forskellen så stor at det dårligt kan forklares som andet end den forskel der er mellem det mest udpinte burhønse æg og så et fra eget hønsehold. Det samme kvantespring er der igen fra eget hønseholds æg og til disse gourmet æg. Det er virkelig utroligt.