Jeg har garvet kaninskind en del år, gør det ikke mere fordi det er lidt for hårdt ved mine fingre. Det første år vådgarvede jeg, det fandt jeg hurtigt ud af ikke var metoden pga de stive skind.
Så lærte en ældre dame mig at tørgarve med ½salt ½alun. Se det fungerer.
I billederne nedenunder kan I se hvordan jeg pakker dem ind, jeg lader "pølsen" ligge 2-3 måneder eller mere. Salten trækker væden ud af skindet, alunen garver.
Når jeg pakker "pølsen" op, ryster jeg det overskydende salt af og genbruger det. Og så piller jeg forsigtigt hinderne af fra ende til anden. Under hinderne sidder den blødeste "ruskind" som gør at dit skind er superblødt og samarbejdsvenligt. Ikke stift nogensomhelst steder, med mindre du glemte "pølsen" et helt år
Hinderne sidder godt fast midt på ryggen, hvorimod ude i siderne skal man være ekstra forsigtig når man piller. Hunskind skal man være ekstra forsigtig med, deres skind er tyndere end hannernes...
Når jeg ruller "pølsen" ruller jeg avisen med skindet, den suger noget af det væde som skindet "savler". Vær opmærksom på når I tipper skindets sider ind mod ryggen inden rulning, at saltene er godt fordelt efter i har tippet siden ind