Mikkel: jeg har en opskrift fra "den grønne syltebog", som jeg er ret vild med. De hedder "Polske agurker" og smager lidt a la a de der små franske, jeg ikke lige kan huske, hvad hedder.
Det tager 4 (fire) dage at lave, men det passer jo sig selv det meste af tiden.
Denne opskrift er til 1 kg. agurk, så ganger du bare selv op.
Dag 1: Børst agurken ren, evt. vask den. Skal IKKE skrælles eller udkernes!
Skær dem i skiver på ca. 2 cm. og læg dem lagvis med 100 g. salt. pres dem lidt og dæk til.
Dag2: Kog ½ l. eddike med ½ l. vand. Lad agurkerne dryppe af, og hæld dem tilbage i beholderen. Hæld den kogende lage over. pres og overdæk til næste dag.
Dag 3: Hæld lgen fra og lad afdryppe. Gem lagen til andre tin, du vil eddikesylte f.eks. rødbeder. Kog en ny lage af: 1½ dl. vand, ½ l. eddike, 400g. sukker og evt lidt laurbær, peberrod(konserverer) og dildskærme. Hældes kogende over agurkerne, som du har fordelt i de beholdere, glas, du vil have dem i. Dæk med et viskestykke eller lign.
Dag 4: luk beholderne og stil dem i et køligt rum.
Husk lige at skold beholderne først og skyl dem i lidt spiritus. ( Vi 2 bruger jo ikke gerne atamon.
)