Det er ikke det, at hun lægger æg fra pinden, der er problemet, men at hun har tynd mave. Og det kan have mange årsager - også nogle der ligger uden for tarmen f.eks. æggelederbetændelse. Det sidste tror jeg dog ikke hun har, da hun lægger fint med æg. Vindægget skyldes nok, at maden ryger for hurtigt igennem, så hun ikke får optaget nok næring til at kunne danne skaller.
Så som udgangspunkt vil jeg behandle for en maveinfektion af en art.
Så sæt hønen på skånekost, dvs:
Hold igen med korn og hønsepiller.
Server hønseguf (opskriften ude til venstre), gerne med lidt ekstra kartoffelmel.
Og så ellers havregryn ad libitum ved siden af.
Æbler, gerne revne.
(Ud)kogte ris.
Upasteuriseret æblecidereddike i drikkevandet - ca. 1 ml/liter hjælper også bakteriebalancen i maven på plads. Skift evt. vandet ud med danskvand.
Hos dyrlægen kan du i håndkøb købe en tube Zoolac, som er koncentreret mælkesyrebakterier i pastaform. Giv hønen en lille klat 3-4 gange i døgnet.
Har du mulighed for at tage hende ind et lunt sted til observation og skånekost og luksusophold, vil det være godt.
Og det er bare om at komme igang, mens hun stadig er frisk