Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Ny lovgivning vedr. medicinering af høns og andre produktionsdyr 2022  (Læst 8760 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Helle K.

  • Administrator
  • Indlæg: 6 113
Det har jo ligget og truet længe, men nu er dagen desværre kommet, hvor den nye EU forordning vedrørende medicinhåndtering af især produktionsdyr træder i kraft.
Som om det ikke allerede er svært - både for hobbyhønseejere og dyrlægerne at få behandlet og medicineret vores kære fjer, fordi de tilhører gruppen af produktionsdyr - også lille Pylle, som bor inde hos sin madmor og har egen tallerken ved middagsbordet. Der gives i lovgivningen INGEN mulighed for at forskelsbehandle.

I morgen d. 28.01 bliver det endnu sværere at få hjælp til en syg høne. Flere dyrlæger end nu vil sikkert helt stoppe med at tage hønsepatienter, fordi lovgivningen er blevet så rigid, at det næsten er umuligt at overholde den - for de standhaftige dyrlæger bliver det svært og vi kan kun håbe på, at de vil forsøge at finde en løsning, så en lille høne med halsbetændelse, ondt i maven, skader efter uheld osv stadig har en mulighed for at få hjælp af en uddannet fagperson.

Til jer, som har en god dyrlæge til jeres hønseflok, er mit råd, at I inden alt for længe kontakter jeres dyrlæge for at høre, hvordan de har tænkt sig at agere i forhold til EU forordningen fremover og om  I overhovedet kan forvente at få hjælp. Gør det INDEN I står i situationen og akut har brug for dyrlægehjælp til en eller flere i jeres flok, så I ved, hvad der venter jer og om dyrlægen arrangerer (eller kender til steder) Medicinhåndtering af dyr.

Dyrlægehuset i Farum har lavet et letforståeligt skriv om det, som fra i morgen bliver en realitet på det i forvejen strikse område: At få dyrlægehjælp til den syge h*ne.

https://dyrlaegehusetfarum.dk/vi-tilbyder/ny-lovgivning-eu-forordning?fbclid=IwAR2xBlENa5FvBYEiMInOlYZ_z0N8_MC3rRJwpsGbl7m38R43Cb3CVmiHNbQ
« Senest Redigeret: 27 Januar , 2022, 10:34 Fra Helle K. »
Med venlig hilsen
Helle Kjelst

Faverolles, araucana, sussex, Isa ialt 1.14

Offline Gåsepigen

  • Bruger
  • Indlæg: 587
Sv: Ny lovgivning vedr. medicinering af høns og andre produktionsdyr
« Svar #1 Dato: 27 Januar , 2022, 09:51 »
Tak for info. Det lyder da fuldstændig vanvittigt!
1.0 Jensen - grå dansk mixgås fra 18. juni 2018
0.1 Magda - fin fransk Toulousegås fra juli 2020
2.0 huskat

Offline Marie1

  • Bruger
  • Indlæg: 581
Tak for info, Helle.