Adapteret fra Dansk Husmoderleksikon:
Når ænderne er slagtede, er det en god ide at skolde dem i 70-80 grader varmt vand. Tilsæt evt. et par dråber sulfo, så vandet kan nå ind til huden. Dyp hele fuglen i vandet i nogle sekunder, så løsnes fjer og dun. Pas på ikke at skolde for længe, for så følger huden med, når du plukker.
Fjern vinge- og halefjer først. Efter plukning sidder der stadig lidt "hår", som kan brændes/svides af. Hvis du ikke får det hele med, kan der komm til at stinke af brændt fjer, når du steger anden (personlig erfaring; gik heldigvis ikke ud over smagen).
Læg dyret på ryggen og skær halsen af. Spiserør og luftrør løsnes. Skær forsigtigt et tværsnit ved gumpen, så tarmene ikke beskadiges. Før hånden ind i bughulen, så tæt mod brystbenet som muligt. Få fat om kråsen med to fingre og træk den ud sammen med kro, spiserør og luftrør. Hvis du ikke kan få kroen med (hvis den går af), kan du skære et snit ved halsskindet og trække den ud den vej. Skær den grove hud omkring kloaken væk, når du har tarme og indvolde ude.
Lunger og nyrer fjernes. Rids hjertet, så blodet kan skylles væk. Fjern forsigtigt den grønne galdeblære fra leveren. Skær kråsen igennem ved "sømmen", vend vrangen ud på den og fjern den tykke hinde sammen med indholdet. Skyl indvoldene grundigt i koldt vand. Skyl dyret grundigt ud- og indvendigt i koldt vand.
Anden skal "hænge" i køleskab 1-2 dage. Det kan også ske efter optøning (siger min mor, som er fra landet).