2 mellemstore helst usprøjtede appelsiner 325 g
6 æg
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
150 g mandler
100 gram chokolade til pynt (kan udelades)
3 spsk smør
Skyl appelsinerne og kog dem hele i vand i 2 timer og lad dem herefter køle af
Skold og hak mandlerne, ikke for fint.
Pisk æg og sukker til det er let og skummende, bland bagepulver i mandlerne og vend det i æggemassen.
Skær de kogte afkølede appelsiner igennem et par gange og findel dem i blender.
Derefter røres de i ægge-mandel massen og det hele hældes i en smurt og rapsdrysset springform.
Bages ved 175 grader i forvarmet ovn i ca. en time på næstnederste rille.
Dejen hæver op under bagning men falder lidt ved afkøling.
Der kan evt. smøres med smeltet chokolade.
Den har en dejlig konsistens og kan sagtens serveres på 2. og 3. dagen.