Ellers kan jeg!
Man sørger for at dyret er tørt (tør det godt af med viskestykke eller køkkenrulle)
Drys lidt salt og peber indeni.
Fyld gerne godt med persille i (men det går også uden)
Smelt smør eller margarine i en gryde og vent til det er "bruset af"
Brun kyllingen godt på alle fire sider (og nu er det største arbejde overstået
)
Hæld kogende vand fra el-kedel ved kyllingen - så meget, at det går ca en trediedel op. Kyllingen skal IKKE være dækket. (Nu bruser og damper det lige i et øjeblik)
Skru ned - og efter lidt tid vil væden stå og "simre" i stedet for at bulderkoge.
Lad kyllingen ligge med brystet opad under hele turen.
Efter en lille time er kyllingen mør - man kan se det ved, at lårene nærmest er ved at falde fra kroppen - eller man kan mærke det hvis man stikker en gaffel i mellem lår og krop.
Op med dyret på et bræt. Lad ligge mens du laver sovsen:
Kog væden ind - dvs at nu skal det lige bulderkoge igen, og der damper noget af det væk.
Høld lidt piskefløde i - derefter kulør, salt og peber indtil det smager godt. Færdig med den.
I mellemtiden har man MÅSKE haft en hjælper, der har skåret kyllingen fint ud og lagt den på et fad.
Måske er der også nogen, der har kogt kartofler og lavet agurkesalat - ellers må du lige lave en plan. Det kan sagtens lade sig gøre.
Held og lykke, Mikkel - jeg kan lige se for mig, at du vil servere din første hjemmeslagtede kylling for resten af familien. Stro respekt til dig