Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Bedste opskrift til 1.5 årig hane  (Læst 19803 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Dato: 22 August , 2015, 19:17 »
Pga. naboklager har jeg valgt i første omgang at slagte min hane.
Det er en Sussexhane på halvandet år.
Min kone og jeg er enige om at han fortjener at komme til sin ret, men hvordan vil han gøre sig bedst?
Coq au Vin? Stegeso? Tarteletter? Suppe?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 901
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #1 Dato: 22 August , 2015, 20:54 »
Dyr der har passeret 1 år plejer jeg at koge suppe på, og så bagefter bruge kødet til tarteletter.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #2 Dato: 22 August , 2015, 21:17 »
Okay. Min kone synes tarteletter er lidt kedeligt, desværre. Jeg holder ellers selv meget af det!
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #3 Dato: 22 August , 2015, 21:30 »
Man kan også bare bruge det kogte kød koldt i en salat.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #4 Dato: 22 August , 2015, 21:45 »
Det lyder heller ikke dårligt :)
Men er han for gammel til f.eks. Coq au Vin?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline nimrod

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 839
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #5 Dato: 23 August , 2015, 09:50 »
coq au vin vil han også sagtens kunne bruges til, vi prøvede engang med en 2-års høne :)
Med venlig hilsen

Charlotte

Fjer : tværstribet Plymouth rock, Maran (den spæde opstart), Vildtfarvet Araucana, Brunbroget Moskus, Hvid gås
1.1 heste
3.0 Missetat
1.0.4 Mand og dejlige børn

Online Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 547
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #6 Dato: 23 August , 2015, 10:18 »
Jeg vil nu heller ikke mene at en hane på 1½ år er for gammel, jo måske til grillkylling. Han skal da bare hygge sig lidt længere for lavt blus, så skal han nok blive fin.

Men jeg kan da se at i forhold til de groteske pap industri hybrider, som ikke er særlig gamle og kan tilberedes på en ½ time på fuldt knald, så kan man da godt komme i tvivl om en hane lavet af kød på 1½ år er for gammel.
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner og Engelske Araucana.
Ejer af 0,3 katte (Mischa, Smilla og Billie)+ 8 akvarier med diverse fisk. (ferskvand og saltvand)
Besøg mig på : www.lestat.dk
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk , www.orpington.dk, www.frit-fjerkrae.dk, og www.engelsk-araucana.dk

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #7 Dato: 23 August , 2015, 10:24 »
Tak for de gode inputs. Vi laver Coq au Vin, jeg har lige købt en god Bourgogne :)
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Anne Grethe

  • Bruger
  • Indlæg: 113
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #8 Dato: 23 August , 2015, 10:41 »

Ellers virker en Rømertopf!
Prop dyret med de foretrukne krydderurter og giv 4-5 timer ved 120 C
Selv ældre haner må overgive sig
"Det er da en syg høne, der har lagt det der æg..." (Blinkende Lygter)

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #9 Dato: 23 August , 2015, 10:48 »
Jeg må ønske mig sådan en!
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Mette L

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 53
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #10 Dato: 23 August , 2015, 12:15 »
En støbejernsgryde kan også gøre det. Lade gryden blive godt varm i ovnen (250 grader  i ca.1/2 time, læg rodfrugter, hvidløg, krydderurter i og hæld evt. lidt porter/vin over og løg så dyret. Ind i ovnen på 150 grader i 4-5 timer, så er den så mør at den falder fra benene. (Tjek lige om låget på gryden kan klare at komme i ovnen). Kan sikkert også koges over svagt blus på en kogeplade.

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #11 Dato: 23 August , 2015, 12:25 »
En stegepose virker vel på samme måde :) den ældste jeg har tilberedt var kun 11 mdr, men hvis folk siger det stadig bare kommer an på at bruge lang tid ved svag varme, så kan man sikkert godt gøre som jeg plejer. 110-120 grader i en stegepose  i ovnen i 4-5 timer til kødet falder af benene.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline Hans-Kurt

  • Bruger
  • Indlæg: 1 651
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #12 Dato: 23 August , 2015, 12:57 »
Man kan nok ikke grille ham i en ovn. 1. gang jeg skulle prøve at grille en kylling i min nye ovn, havde jeg intet kendskab til den form for tilberedning. Der for tilså jeg kyllingen jævnligt, da jeg var ved at være lidt utålmodig (læs sulten) kikkede jeg igen og blev enig med mig selv om, at nu måtte den være mør, for den var faldet ned af pinden  *g

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #13 Dato: 23 August , 2015, 16:40 »
Haha. Tak for hjælpen. Han ligger nu i en gryde med rødvin og hygger sig, samt jeg koger fond på skrog og vinger :)
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Bedste opskrift til 1.5 årig hane
« Svar #14 Dato: 23 August , 2015, 17:06 »
Lad os høre hvordan det går :) jeg har altid lært at kødet skal ligge og modne inden tilberedning, men der har før været nogen herinde der har tilberedt lige efter slagtning, så jeg ved ikke hvor meget det har at sige.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.