Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: brug af skrogafpil  (Læst 9804 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline jes.l.h

  • Global Moderator
  • Indlæg: 2 026
brug af skrogafpil
« Dato: 02 December , 2012, 21:34 »
har idag været heldig og få et par gæs, som jeg har skåret bryst lår og det inderst vinge fra og smidt i fryseren. Resten af skroget har jeg så kogt suppe på(uha det er godt /o ) men så lurede jeg på om der var en med en ide til hvad det resterende kød på skroget kunne bruges til udover biksemad??
S-K+B-K maran
Mookee i brun
Thüringer skjolddue i gul og sort
medlem af www.maranklub.dk

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #1 Dato: 02 December , 2012, 21:45 »
Hvad med at prøve at lave rilette eller gåsesylte. Det må kunne lade sig gøre som med svinekød. Det kunne være rigtig lækkert.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #2 Dato: 02 December , 2012, 22:38 »
@ jes

Og når du ikke gider pille mere af skroget kunne du overveje at lade dine høns 'finpille'. De vil virkelig elske det.

Jeg er klar over nogen synes det er forkert at servere fjerkrærester for fjerkræ, men jeg tror ikke hønsene ser det som fjerkræ. For dem er det vist blot mad.
Mvh
Erik Andersen

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #3 Dato: 02 December , 2012, 23:27 »
da jeg var barn hængte vi skroget ud i et træ til de små fugle :)
Med venlig hilsen Søs

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #4 Dato: 02 December , 2012, 23:40 »
os' en glimrende måde at udnytte 'resterne'. jo ingen grund til at la' noget gå til spilde.
Mvh
Erik Andersen

Offline jes.l.h

  • Global Moderator
  • Indlæg: 2 026
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #5 Dato: 03 December , 2012, 06:22 »
hmm det kunne være man skulle overveje en sylte.
@henriete hvad er en rilette?
Takfor svar alle sammen /o
S-K+B-K maran
Mookee i brun
Thüringer skjolddue i gul og sort
medlem af www.maranklub.dk

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #6 Dato: 03 December , 2012, 07:19 »
Jeg ville også kaste mig ud i en rillette (svarer nogenlunde til en sylte eller en paté, hvor kødet er meget findelt. Smager himmelsk).

Min kokkemand har denne opskrift på paté de campagne. Jeg tror sagtens man kan erstatte noget af svinekødet med gås eller and. http://www.madkunst.com/opskrift_pate.html

@Henriette: Har du en god opskrift med gås?
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #7 Dato: 03 December , 2012, 10:16 »
@Tanja. hvilken slags opskrift? Julegås eller andet???
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #8 Dato: 03 December , 2012, 12:17 »
@Tanja. hvilken slags opskrift? Julegås eller andet???
Gåserilette/anderilette. Vi lavede den inde på Løgismose kan jeg huske (vi = kokkene i køkkenet), baseret på and. Det smagte skønt. Det var andekød plukket i fine trevler, blandet med ?? så der lå et tyndt lag fedt på toppen bagefter. Mummelum. Nå, googlede lige. Det lyder meget som denne opskrift: http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/anderilette.htm
« Senest Redigeret: 03 December , 2012, 12:21 Fra Tanja Pedersen »
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #9 Dato: 03 December , 2012, 14:13 »
Ja, sådan ville jeg også gøre. Riletten kan evt. krydres lidt når man rører den sammen. F.eks med salt og peber eller lidt tørrede urter. Men ikke for meget, for det er en forholdsvis ren kødsmag man går efter i rilette. Man kan sagtens bruge en hel and/gås og ikke kun lårene til projektet.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 664
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #10 Dato: 05 December , 2012, 10:12 »
Efter rilletten eller sylte kan man knuse benene og servere som  jule guf til hønsene,  intet skal gå til spille. :police:
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand

Offline claus74

  • Bruger
  • Indlæg: 237
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #11 Dato: 05 December , 2012, 14:48 »
Mon man kan kvitte hele svinenakken til fordel for udelukkende gås?
Jeg ville også kaste mig ud i en rillette (svarer nogenlunde til en sylte eller en paté, hvor kødet er meget findelt. Smager himmelsk).

Min kokkemand har denne opskrift på paté de campagne. Jeg tror sagtens man kan erstatte noget af svinekødet med gås eller and. http://www.madkunst.com/opskrift_pate.html

@Henriette: Har du en god opskrift med gås?

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #12 Dato: 05 December , 2012, 14:53 »
Det tror jeg sagtens du kan. Jeg laver tit pate og bruger al muligt forskelligt kød. Jeg har dog ikke prøvet med gås, men det skulle der vel ikke være noget i vejen for. Du kan også frit vælge mellem kalve og svine-lever. (Jeg kan få gratis kalvelever på vores lokale land-slagteri, og der er grænser for hvor meget stegt lever jeg kan tvinge i mine børn. Til gengæld vil de gerne spise pate eller kalveleverpostej.)
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline claus74

  • Bruger
  • Indlæg: 237
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #13 Dato: 05 December , 2012, 15:34 »
Okay, jeg vil prøve den på et senere tidspunkt.
Vælger dog at starte med denne her, jeg erstatter dog and med gås.

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=5292&sognavn=andepate

Offline Stella Reece

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 605
Sv: brug af skrogafpil
« Svar #14 Dato: 06 December , 2012, 00:32 »
Prøv Chicken Noodle - den simple - & populære - udgave er blot pasta ( helst frisk), kogt i hønsekødssuppe (= noget af det, man har kogt skroget i), drys en håndfuld kødstumper pr mand/kvinde i, smag til med salt, rør det sammen - og server. Det smager rigtigt godt i al sin enkelhed, men hemmeligheden er altså, at koge pastaen i suppen, helst kun så meget, at suppen næsten bliver helt suget op af pastaen.
Det er ikke meningen, at resultatet skal være en suppe. Det er en god fyldig ret, som kræver kniv & gaffel.
Jeg plejer at tage fedtet fra suppen, før jeg koger pastaen, da retten ellers bliver ret fed.
Og jeg ved godt, at gås ikke er chicken, men det går fint an alligevel. I al fald var min ande-udgave efter Mortens aften meget vellykket, og kalkun har også været brugt efter jul med godt resultat.
Og fedtet - det er rigtigt godt til at smøre fade til ovnbagte grøntsager o.lign., hvis vi nu vil undgå spild.