Jeg har henkogt kilovis af frugt, især da børnene var små. Jeg "arvede" en rigtig henkogningsgryde, glas og gummiringe samt bøjler fra min svigermor. MMMmmmmm henkogte pærer eller blommer med råcreme
(og her kommer æggene jo fra egne høns).
I dag ville jeg nok også bruge ovnen.
Tørsleff's grønne foreskriver:
Der anvendes kun lave glas. der stilles direkte i bradepanden, et glas med vand og et termometer stilles i hjørnet. Der kommes ca 3/4 l vand i bradepanden. Denne stilles på nederste rille i den kolde ovn. Ovnen lukkes og termostaten stilles på 140
o, og efter ca 2 timer skulle termometeret vise 85
o, der skrues ned for ovnen til 100
o, hvorefter glassene står 30 min. Ovnen slukkes. Efter 10 minutters forløb, tages glassene ud.
Tørsleff skriver også, at både æbler og pærer skal forkoges i lagen for ikke at blive for mørke, pærer skal koges 5-10 min efter hårdheden.
Lagen til henkogningen består af 5 dl vand og 125 g sukker samt 1 tsk Vanila.