Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Unghane på grill ?  (Læst 11749 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Louise W.D

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 522
Sv: Unghane på grill ?
« Svar #15 Dato: 30 Marts , 2012, 11:53 »
Hvor gammel må en unghane da max være, hvis den skal laves på grill og ikke langtidsstege i stegeso og lign?

Elsker kylling stegt på roterende spyd.

Offline Jens Madsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 61
Sv: Unghane på grill ?
« Svar #16 Dato: 24 April , 2012, 20:44 »
Hmmmm. minder mig og en god kammerat der fortalte mig om lammekød.

Jeg sagde vi ikke havde gode erfaringer med det, han sagde så er det nok for længe siden fåret var lam!!.

Mine erfaringer med kød at vildt der ikke er helt ungt, er SPRUT, (hæhæ).

Ja det mørner faktisk kødet, oder kan bruges porter, rødvin, Whisky - ja kun fantasien sætter grænser.

Mvh
Jens Madsen

Offline vbruun

  • Bruger
  • Indlæg: 1 678
    • Egebjergvej 13
Sv: Unghane på grill ?
« Svar #17 Dato: 13 August , 2012, 19:46 »
Hiver lige denne her frem..

Hvis man kan stege en hjemmeavlet kylling mør (faldefærdig) i en gryde på 5 kvarter, så kan man også stege dem møre på grillen på nogenlunde samme tid.
De kyllinger vi prøvede i gryden var kun 3-4 måneder.Måske små ja ,men det var lækkert og mørt kød.Det var Succex/Amerikanerkryds
Der skal i hvertfald snart afprøves en hanekylling på grillspyd her.Har endelig fået købt
spydet med motor
Hvad marinerer i den i Jer der får det til at lykkes ?
VH Vicki
 Grønlæggerbande
 Sussex gul/blå og Gul/sort
Stor Wyandot i hvid
2 minishet
1 tinkermix
  Får Finuld/dorset
 4 katte
 1 hund
 3 børn og en mand

Offline rorby

  • Bruger
  • Indlæg: 10
Sv: Unghane på grill ?
« Svar #18 Dato: 11 ſeptember , 2012, 17:26 »
grillede en sussex hanekylling i gasgrillen på roterende spyd temp 160 grader i 90 minutter ingen marinade kun salt, den er klækket i pinsen 2012 ca 3½ måned gammel, slagtet vægt ca 1,5 kg. Den blev rigtig god, meget saftig og mør, kun det inderste af lårbenet var lidt sej, men kunne sagtens spises. Den blev slagtet lørdag og grillet tirsdag så den har mørnet ca 2½ dag i køleskab.
« Senest Redigeret: 11 ſeptember , 2012, 17:29 Fra rorby »
sølvgrå sussex, 12 stk texaner kødduer

Offline alex1981

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 300
Sv: Unghane på grill ?
« Svar #19 Dato: 11 ſeptember , 2012, 22:07 »
vi fortrækker en slagteælder på 6mdr og så i stegepose i oven
eller på weber med en bakke med hvidvin mellem kul i og stegetermometer.
 

Offline Louise W.D

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 522
Sv: Unghane på grill ?
« Svar #20 Dato: 12 ſeptember , 2012, 13:38 »
grillede en sussex hanekylling i gasgrillen på roterende spyd temp 160 grader i 90 minutter ingen marinade kun salt, den er klækket i pinsen 2012 ca 3½ måned gammel, slagtet vægt ca 1,5 kg. Den blev rigtig god, meget saftig og mør, kun det inderste af lårbenet var lidt sej, men kunne sagtens spises. Den blev slagtet lørdag og grillet tirsdag så den har mørnet ca 2½ dag i køleskab.

Super! Jeg har to stk hanekyllinger fra påsken som jeg godt vil grille :-)