Pandekager fra frk Jensens kogebog, 1996 udgave
4 portioner, omkr 16-17 pandekager
4 dl mel, 1/2 tsk salt, 2 tsk sukker, 1 tsk kardemomme
3-4 æg, 4-5 dl mælk, 3 spsk neutral olie
Det tørre og det våde blandes hver for sig, vent m olien. Den piskede ægge-mælke masse tilsættes langsomt til melblandingen. Pisk godt mens dejen stadig er tyk. Tilslut tilsættes olien. Dejen skal hvile 1/2 time.
Bages v middelvarme, m lidt olie på panden. Jeg plejer at vende dem ligeså snart de er størknede på overfladen, og ligeledes meget kort bagning på den anden side, så de er fint lysebrune. Holdes varme i ovnen v 50 til 100 grader.
Mere mælk gør pandekagerne mere bløde, og jeg synes de bliver tørre hvis jeg ikke bruger en lille smule olie på panden til hver pandekage.
God fornøjelse!