Hvis jeg skulle vælge mellem en lille eller en stor Römertopf, ville jeg nok tage den store, så der god plads til evt. rodfrugter som kan steges med, at den er lidt for stor til en enkelt kylling betyder mindre.
Hej
Køb istedet en 6,5l slow cooker så meget nemmere og bedre end Rømertopf
Amazone.co.uk
Søren
En Slow Cooker eller Crockpot som de også kaldes, er også en god ting at eje, den fungere ikke helt som en Römertopf som bruges i ovnen ved en noget højere temperatur end Crockpotten kører med, Crockpotten kan vel nærmest sammenlignes med lidt alà Sous-vide tilberedning uden at være det, ved Sous-vide tilberedning er kødet vakuumpakket og ligger i vand der har en temperatur på kødets slut temperatur, Crockpotten har en temperatur mellem 60 og 100°C. begge dele er til langtids tilberedning.
Jeg har sådan en stegeso i glas... kan den være ligeså god som den der lerkrukke?
Ikke helt, men en glas stegeso kan sagtens bruges, glasset bliver bare noget varmere en leret så det er nemmere at brænde noget på, det samme med en almindelig gryde.
Fordelen med en Römertopf er, at den reagere langsomt på varme og indeholder et fugtigt miljø hvilket gør kødet mere saftigt.