Her er en opskrift hvor der er smæk på smagen. Skøn vintermad.
1 hanekylling på ca 1300 gram
2 dåser kogte kikærter
1 bakke champignon
4 rødløg
1 frisk pomerans
hvidløg
1 håndfuld calamataoliven
1 glas hvidvin
1 bundt bredbladet persille
salt, peber og et bløb olivenolie. Evt. safran og chili.
Rens champignoner, snit rødløg i både og hvidløg i tynde skiver. Op i stegesoen med det. Tilsæt en håndfuld oliven, fintsnittede persillestilke, kikærter og hvidvin. Skræl pomeransen med et juliennejern og smid skallen op til resten. Pres saften ud over grøntsagerne og krydder med salt, peber og evt. chili og safran. Rums rundt. Salt kyllingen indvendig og prop pomeransskallerne op i rumpetten på dyret. Læg kyllingen oven på grøntsagerne. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt. Smid stegesoen i ovnen i 2 timer ved 165 grader. Så tager man låget af og skruer ovnen op på 225 grader og bruner kyllingen. Tag kyllingen op og skær i passende stykker og server med grøntsagerne og godt brød til at svuppe væden op med. Resten af hvidvinen kan så passende serveres til.
På billederne bliver der også serveret squashsalat til.