Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Din bedste opskrift på juleknas  (Læst 58818 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 921
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Din bedste opskrift på juleknas
« Dato: 29 November , 2010, 08:57 »
Så nærmer julen sig, så skal vi ikke lave en tråd med vores bedste opskrifter på julekonfekt og julebag?

Min faster og min far laver alletiders gulerodskonfekt:
  • 1300 g gulerødder
  • 1000 g sukker
  • 1 spsk citronsyre
  • 2 økologiske citroner
  • 16-18 blade husblads

Kog gulerødderne i 15-20 minutter. Mos gulerødderne og tryk dem rigtig godt fri for vand. Mosen må gerne være så tør som overhovedet muligt. Hæld sukker i mosen og kog forsigtigt op. Tilsæt udblødt husblads, og kog op. Tilsæt citronsyre og revet skal og saft fra citronerne. Lad det hele småkoge i en god time, men RØR RUNDT HELE TIDEN, ellers brænder det på. Massen skal til sidst være ret så tyk. Køl massen af i ca. ½ døgn. Tril små kugler og afslut med at rul kuglerne i kokos. Resulatet er små orange "bolsjer" som smager skønt :).

Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline madsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 832
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #1 Dato: 29 November , 2010, 10:04 »
OK, det må jeg nok sige, det lyder som en meget sund konfekt.
Hos os er det mere "usund"  :D
 Dadler - erstat stenen med en smuttet mandel,
 og dyp den i smeltet chokolade, stilles på køl.  /o
Hilsen Lene.
Brahma, Silker.
 I stor race.

Offline Ina....

  • Bruger
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #2 Dato: 29 November , 2010, 11:02 »
uhhm det lyder faktisk ret godt, og skal prøves når jeg får fat i noget gelatine.
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 921
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #3 Dato: 29 November , 2010, 20:16 »
Jamen gulerodskonfekt er også bare rigtig lækkert ;D. Mange rynker på næsen over de små orangeskrigende kugler med kokosmel, men de er et friskt indslag midt i al den anden tunge julekonfekt. De smager overhovedet ikke af gulerødder, mere af... tja... af jul? ;).
Her er et lille bitte billede af kuglerne midt på bordet. Rundt om sidder fætre, onkler, fader og farbrødre og synger julen ind ! *h
« Senest Redigeret: 29 November , 2010, 20:30 Fra Tanja Pedersen »
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 921
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #4 Dato: 14 December , 2010, 20:17 »
Ikke flere gode opskrifter I vil dele? ;) Jeg har juleferie fra i dag af, så nu har jeg tid til at afprøve diverse opskrifter. Hit med dem  ;) :P.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline -Julie-

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 034
  • "Mor... er ALLE mennesker lavet af træ?"
    • Min hobbyblog: Juhulies
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #5 Dato: 14 December , 2010, 20:32 »
tanja, da vi var på LU fik jeg lusket mig ind i Kvickly, hvor det lykkedes mig at købe en konfektbog, der er LIGE TIL AT GÅ TIL for sølle 30 kr. Måske en idé? ikke alt muligt hokus pokus-ingrediens-agtigt  :)

I år har jeg lavet kandiserede æbler til børnehaven og brændte mandler til mig selv som eneste knas. Jeg er håååbløst bagud...
Mange hilsner fra

Julie

http://odsherredfjerkraeklub.blogspot.com

Hollandske Dværge, guldhalsede 
Ja, jeg udstiller.

Offline PrintzDK

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 125
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #6 Dato: 14 December , 2010, 22:04 »
Saltede mandler, det hitter /o

ca. 250g gode saftige mandler ligges i en stor skål og overhældes med kogende vand, der blandes salt i til det er en meget kraftig saltlage (beklager ingen vægt, jeg slumper i et køkken) det lader du stå i 15-30 minutter.
saltlagen hældes fra og mandlerne rystes lidt så de ikke sejler i væske. Fordel dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ved ca. 130 grader, indtil de skifter farve i midten (de bliver lysebrune)

Husk at vende rundt i dem et par gange, så de bliver varmet jævnt.

Når de er færdige og kølet af mangler du det vigtigste.... put dem i et flot glas og lav et advarselsmærkat til glasset <A Påskriften skal være..... ADVARSEL STÆRKT VANEDANNENDE <: <:

God fornøjelse
KH. Klaus

0.2 sorte dværgwyandotter
0.2 gule dværg orp'er
0.2 Marsvin
1.1 Dansk Svensk Gårdhund
1.2 Dejlige unger
0.1 Skøn kone

Offline Ankerine

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 138
  • Verdens smukkeste fugl
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #7 Dato: 15 December , 2010, 03:01 »
Pelser du dem inden saltlagen? Ellers er det vel lidt vanskeligt at konstatere hvornår de er lysebrune? Lyder lækkert ;D.
2.17 Araucana, blå og blå/guldhalsede
1.2 Moskusænder
2.5 kaniner
2.1 katte af garage-oprindelse
1.0 labrador, gul, sød og tyvagtig
1.0 ulvegrå schæfer, træner til sherifstjerne
1.0 perfekt (næsten) ægtemand

Offline marix

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 161
  • mig og danoise
    • www.marix.dk
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #8 Dato: 15 December , 2010, 07:48 »
jeg har flere forskellige opskrifter.

for 4 måneder siden henkogte jeg halve blommer i maidera.
nu ruller jeg så en lille kugle macipan, trykker den flad og kommer en halv blomme på toppen.
overtrækker det med chokolade, jeg kan bare sige, anton berg go home  ;)

sidste år lavede jeg mine egne "snickers". hvis du kan få fat i kondenseret mælk (som man koger 4 timer i dåsen) er det bedst, ellers skal man lave en flødekaramel.
og så en pose saltede peanuts. og blande, blande, blande.
og så overtrække med chokolade.

i år har jeg taget en klassiker fra min barndom op, hvor min mor blandede cornflakes og rosiner og ned i chokolade og satte dem med 2 skeer på bagepapir. den er god, fordi den er både blød og knaser.

jeg har også lavet contreau kugler. marcipan, contreau, revet appelsinskal, blande, blande, blande.
de smager konge. du kan også bruge grand manier hvis du er nede på contreau.

ellers er romkugler jo også meget nemme. hvis du har kagerester og wienerbrødsrester, hindbærmarmelade, kakaopulver, kokos og rom. pisk kagerester og wienerbrød til en ensartet masse på en røremaskine eller med håndpisker. tilsæt hindbærmarmelade når det bliver for tørt. tilsæt kakaopulver og rom efter smag (det kan godt betale sig at bruge en god rom). tril den så små at de bare er en lille mundfuld og vend dem i kokos.

og lige en sidste favorit: ckokoladetrøfler.
250 g kogechokolade
2½ dl fløde
smelt chokoladen i vandbad og tilsæt fløden. sæt den på køl og når den er blevet fast kan man kugle små kugler ud med et parisiennejern (også kendt som en melonske) og vend dem i kakao. hav en glas klar med kogende vand til at dybbe parisiennejernet i, hver gang inden man laver en kugle, så hopper de nemmere ud når man banker jernet mod kanten af skålen med kakao i.
som du nok kan se, er alkohol et tema i mit juleknas, så noget af fløden kan erstattes af fx. kaluha, kirsebærvin og min allerbedste favorit noget af lagen fra min romtopf. ellers kan saft også bruges.

god fornøjelse med dem, jeg kan næsten ikke vente til min juleferie begynder om en uge og jeg kan blive færdig med mine projekter  :)
vh marix
1,3,2 la bresse
0,2 brahma
0,0,1 brahma/la bresse

Offline PrintzDK

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 125
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #9 Dato: 15 December , 2010, 11:01 »
Pelser du dem inden saltlagen? Ellers er det vel lidt vanskeligt at konstatere hvornår de er lysebrune? Lyder lækkert ;D.

De skal ikke pelses, det lugter jo af arbejde ;) nej det du gør er at tage en enkelt ud og bide den over, det kan sagtens gøres uden at brænde sig. Min familie et dog ved at blive lidt mistroiske... det mener ikke at det tager så mange prøvesmag for at kontrollere om de er færdige ;D ;D
KH. Klaus

0.2 sorte dværgwyandotter
0.2 gule dværg orp'er
0.2 Marsvin
1.1 Dansk Svensk Gårdhund
1.2 Dejlige unger
0.1 Skøn kone

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 921
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #10 Dato: 15 December , 2010, 11:37 »
Mums, hvor lyder det hele meget lækkert. Jeg skal helt sikkert igang med at "koge" juleknas! /o
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Mikkel Schmidt

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 4 869
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #11 Dato: 15 December , 2010, 13:25 »
Altså, bare de almindelige marcipan/nougat ruller overtrukket med chokolade, de hitter altid herhjemme ;)

En pakke ren rå marcipan fra odense marcipan (500 gram) og en pakke nougat, kan ikke huske hvor mange gram. En pose smeltechokolade skal også bruges ;)

Marcipanen rulles ud på et stykke bagepapir, så den cirka er på størrelse med et stykke A-4 papir, gerne lidt bredere. Så skæres nougat i små stykker og pålægges i et tyndt lag hele marcipan pladen. Når alt nougat er fordelt rulles den tæt sammen fra en bredeste ende. Når den er rullet sammen lægges den på et stykke bagepapir med sammenlukningen nedad.
Nu varmes chokoladen i et vandbad. Den smeltede chokolade pensles udover hele den synlige overflade, den skal ikke vendes og pensles hele vejen rundt. Nu lægges den penslede rulle i køleskabet til chokoladen er tør. Når den er helt tør skæres den over i 1,5 cm brede stykker, så der bliver en masse små runde stykker, hvor marcipanen og nougaten er synlig og så med en kappe af chokolade yderst.

Det smager vildt godt! ;)

Hilsen Mikkel
2.4 sølvhalset landhøns.
0.7 blandede høns af mange forskellige racer.

Offline bjyrka

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 219
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #12 Dato: 15 December , 2010, 14:57 »
Hej Mikkel

Din opskift er helt ok,men prøv lige at lægge rosiner i blød i lidt rom,og put i før du ruller,så tror jeg du tar kegler.

ps rosinerne må godt ligge i lagen nogle dage.

Surt jeg ikke kan købe nougat og marcipan her,men skidt i kan jo heller ikke tage til standen i julen,sådan er det jo forskellligt

                      Vh Niels
50 moskow ænder 8 gæs 10 lokal høns 6 hunde

Offline Linda Andreasen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 1 935
  • ÅH at være en høne.Ingen kan finde hvor er...
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #13 Dato: 18 December , 2010, 19:51 »
Saltede mandler, det hitter /o

Når de er færdige og kølet af mangler du det vigtigste.... put dem i et flot glas og lav et advarselsmærkat til glasset <A Påskriften skal være..... ADVARSEL STÆRKT VANEDANNENDE <: <:

God fornøjelse
Jeg har lige lavet dem  /o /o super gode. Lige efter min smag  ;)
Ja de er stærkt vanedannende 8) Jeg tog jo så nok også liigge et meget meget lille glas. Så jeg blev bare nød til at guffe lidt mange, så kunne de bedre være der. SMILER MEGET LIGE NU !!!!

Tak for tippet Klaus.....den er da for nem...
 !mc
Mange Hilsner
Linda

En rigtig hønemor *e til
Blå/kobber Maran
Sort/kobber maran
Sort/sølv Maran
Brun/guld ? Maran
Samt en blandet flok
Medlem af www.maranklub.dk

Offline marix

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 161
  • mig og danoise
    • www.marix.dk
Sv: Din bedste opskrift på juleknas
« Svar #14 Dato: 18 December , 2010, 20:40 »
jeg kom da også lige til at tænke på nogle lækre nødder/mandler.

optimalt bruger jeg cashewnødder, men de er selvfølgelig også dyre, så mandler kan også bruges.
først rister man dem i ovnen i ca. 15 ved 150 grader.
så kommer man dem i en gryde og hælder ½ dl soya (kikoman er sådan set den eneste jeg har succes med). rør rundt med en grydeske til det karamelisere rundt om nødderne.
tør dem i ovnen ved 90 grader til de er tørre og sprøde. de vil gerne klistre lidt sammen, men de kan nemt brækkes fra hinanden når de er tørre.
vh marix
1,3,2 la bresse
0,2 brahma
0,0,1 brahma/la bresse