Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Gerda efter 28 Oktober , 2018, 09:45

Titel: suppehøns
Indlæg af: Gerda efter 28 Oktober , 2018, 09:45
Indimellem bliver der sagt og skrevet så meget om hybrider. Jeg slagtede her sidst på sommeren 5 hybrider på 2 år og kogte suppe på en her for et par dage siden. Der var ikke fedt skabt på dem men for pokker en god og kraftig suppe der kom ud af det. Så galt at jeg havde halsbrand hele natten over det. Det var klar suppe og med hjemmelavede melboller, men pas på med det for det skaber et afhængighedsforhold. Jeg tror ikke mere jeg kan spise en købt melbolle. Jeg kan kun anbefale sådan en suppe nu hvor det er ved at blive koldere.
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Majbrittbo efter 28 Oktober , 2018, 19:19
Uhhh ja elsker hjemmelavet hønsekødssuppe 😁👍
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Gerda efter 28 Oktober , 2018, 19:25
Ja det er lækkert. Jeg har lige læst en del om min slægt og der får de hønsekødsuppe juleaften. Sjovt at se hvordan tiderne ændrer sig.
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Lene Skelmose efter 29 Oktober , 2018, 12:17
Jeg har også en svaghed for supper - især om vinteren. Klar suppe - græskarsuppe - kartoffelsuppe osv.

Prøver at tage mig sammen til at få slagtet to gamle damer inden vinterens komme. Det prøvede jeg også sidste år  :(.
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Gerda efter 29 Oktober , 2018, 12:21
Ja se så at få slagtet de 2 gamle tøser, så du kan få lidt suppe. Det er ihvertfald godt. Jeg har overbevist mig selv om at sådan nogle gamle damer sagtens kan bruges.
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Majbrittbo efter 31 Oktober , 2018, 12:29
Ja- i foråret slagtede jeg 4 stk sussex. De var lige næsten 2 år gamle... tænkte at langtidstrgning på Weberen ville mørne den... og ja det ku sagtens spises bryst mm var ok- men lårbasserne de var ret seje- elastik😔😝😅 så nu går jeg så og tænker- vi har sådan en sous vide... kødet puttes i pose og lukkes og koges i maskinen i laaaaannnnggg tid... jo det må prøves med en af de gamle damer. Så må vi se om det bliver godt🤞☺️☺️ Alt kød bliver godt mørt i sous viden, kommer jo an på om det får tid nok...👍 ellers er det suppe og tarteletter af de 2 sidste damer...
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Gerda efter 31 Oktober , 2018, 13:10
Sådan en sous vide har min svigersøn også. Og der skulle absolut koges blødkogte æg i den. Det duede bare ikke. Men ellers hvis man skal have det godt mørthar jeg hørt et gammelt husmoderråd. Kom en snaps i. Jeg har ikke selv prøvet det endnu.
Titel: Sv: suppehøns
Indlæg af: Vinnie76 efter 28 Juni , 2019, 15:28
Nu har jeg ikke den luksus at have mine egne høns, så jeg plejer at købe dem så frisk som overhovedet muligt. Føtex tilbudsavis (https://www.kimbino.dk/fotex/tilbudsavis-fra-fredag-28-06-2019-4/?page=16) har en øko. kylling fra De Danske Familiegårde. Jeg tænkte på om den er god til at lave suppe med, eller skal jeg finde en anden slags?