Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Brahma => Emne startet af: Hans-Kurt efter 22 Maj , 2015, 09:10

Titel: Brahma Kyllinger og deres fjerfarve
Indlæg af: Hans-Kurt efter 22 Maj , 2015, 09:10
Mine kyllinger er nu dels 5 og 3 uger gamle. De ældste er næsten fuldfjerede. og nu kommer mit spørgsmål - de er MEGET forskellig i farven - kan det passe, at de er af samme farvelinie (hedder det det  ;D).

En er meget mørk i felter fordelt over hele kroppen. En har et blåt skær over sig. En har en spættet tegning over det hele. 3 har ligesom et gulligt skær over hovedet og lidt ned af halsen. De skulle alle være som jeg underskriver mig med af farve.

Jeg er bekendt med, at de skifter fjer 7 gange inden voksenalderen (læst her på DFF). Men springer de så meget rundt i farverne i den periode ? <J
Titel: Sv: Brahma Kyllinger og deres fjerfarve
Indlæg af: Gok efter 22 Maj , 2015, 09:30
Sidste år, da jeg var helt ny på "hønsefronten" havde jeg det samme problem med mine kyllinger, som jeg havde ruget ud i min lille rugemaskine. Jeg kunne slet ikke få farverne til at passe på de Dværgdotter, som de skulle blive til.
Meeeen, efter at have rådspurgt en erfaren hønseavler, var forklaringen ligetil: Det er hanerne, som får alle disse "mærkelige" farver!
De to eneste hønekyllinger i flokken så helt normale ud i fjerdragten, således som man forventer det af Guld/sortbåndede dotter.
Titel: Sv: Brahma Kyllinger og deres fjerfarve
Indlæg af: Raziel efter 22 Maj , 2015, 13:00
Guld sort båndet brahma kan jo kønssorteres på fjerfarven, så haner og høner er ret forskellige. Skal lige og jeg kan finde den tråd jeg lavede da jeg skulle ha mine kønsbestemt sidste år.
Titel: Sv: Brahma Kyllinger og deres fjerfarve
Indlæg af: Raziel efter 22 Maj , 2015, 13:08
Haner  http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=39567.0

Høner  http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=39414.0