Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Raziel efter 27 Marts , 2014, 13:03
-
Jeg skal ha slagtet min Brahma hane på lørdag. Han er 8-9 måneder gammel. Men nu skal han jo helst smage bedst muligt, så jeg leder efter lidt tips til hvordan og hvorledes han skal behandles.
Først og fremmest... når først han er slagtet, så har jeg læst at det ikke er godt at tilberede samme dag. Skal han direkte i fryseren eller skal han i køleskab først?
Dernæst så er det vel noget med langtidsstegning i ovnen. Hvor varmt og hvor længe?
Er der ellers andre tips og/eller gode opskrifter i kan foreslå?
-
Når du har slagtet, kan du komme ham direkte i fryseren, og så tage ham op i god tid, inden du skal stege ham..så han tør langsomt op. Du kan også spise ham én eller to dage efter du har slagtet, hvor han blot har ligget i en pose i køleskabet :)
Her plejer vi at krydre den hele kylling med all round krydderi fra Urtekram, i en stegeso og så i ovnen ved 125 grader i ca 3 timer alt efter størrelse (1,5-2kg).. Men jeg er sikker på, at mange andre har nogle mere spændende opskrifter!! Vi plejer at holde os til det enkle ;)
-
Gammeldags grydestegt hane i skilt sovs med kartofler og hjemmelavet agurkesalat. Uha det er godt.
-
Så fik vi bassen slagtet og i fryseren :) Han vejer 3,3 kg renset vægt. Hvor længe skal han ha i ovnen og hvor varmt?
-
Ingen der ved hvor længe en 3,3 kg pipfugl skal ha i ovnen?
-
Som en and med samme vægt. Samme tid og temperatur. (Langtidsstegning) Lav varme og laaaang tid. Hvis du bare smider den i ovnen ved høj temperatur ender du med sålelæder...
-
Tak for det, Henriette :) Jeg laver aldrig selv mad, så jeg er helt novice indenfor det, men vil prøve at google og se hvad jeg kan finde om ænder :)
-
Held og lykke.
-
Undskyld jeg spammer tråden, men er der nogle medfjerkræfolk, der har prøvet at bardere en kylling af eget opdræt?
Tænkte på om det kunne være en succes? Det er jo skønt med barderet vildt ;D