Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Johanne Schiødt efter 26 Juni , 2012, 14:03

Titel: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 26 Juni , 2012, 14:03
Jeg skal snart holde 30 års fødselsdag og er i gang med at planlægge maden. Det blir en rigtig sommerbuffet, med grillet laks, rejer, formodentlig kyllingespyd( af Sødam kylling) samt frikadeller.

Jeg vil gerne prøve hjemmelavet majonæse, men ville i turde bruge hjemmeavlet æggeblommer til så mange mennesker? (Måske omkring de 50). Det er vist umuligt at få øko pasteuriserede æggeblommer mere  :-\
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: Lene Lestat efter 26 Juni , 2012, 14:32
Jeg turde godt gøre det.

Men du kan evt. lave hjemmelavet og så købe et glas eller to økologisk mayonnaise, så kan folk selv vælge.
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: thorleif efter 26 Juni , 2012, 15:55
Alternativt kan du goere slig:
http://culinaryarts.about.com/od/eggsdairy/ht/pasteurize_eggs.htm
Hvids du bruger lidt citronsaft, brug hellre for lidt end for meget. Saa bliver Mayonnaisen utroligt god.
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: Marianne (Fimpe) efter 26 Juni , 2012, 16:20
Søstrene Grene i Metropol, Hjørring sælger økomayo  /o
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: jes.l.h efter 26 Juni , 2012, 16:23
jeg turde også godt gøre det, men måske som lene skriver, så ha et færdigkøbt produkt osse som alternativ til de der ikke vil ha det hjemmeproducerede. Hvis du ellers gør opmærksom på det kan jeg ikke se noget problem
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 26 Juni , 2012, 16:28
Jeg ville gøre ligesom de andre foreslår: et glas øko-mayo og noget hjemmelavet ved siden af. Jeg tror fx ikke mine svigerforældre ville turde spise mayo af ikke-pasteuriserede æg. Netto har en go' øko-mayo på bud i øjeblikket til vist nok 22 kr. pr. glas - her fra Irmatorvet. http://www.irmatorvet.dk/products/productinfo.aspx?ExtProductID=065624

Mums, det lyder ellers som en lækker buffet..., og hov..., hvornår runder du? ;) <I
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 26 Juni , 2012, 19:22
Den 11. juli men festen er den 14. Håber det blir rigtigt hyggeligt og at folk kan lide maden.
Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: Soffy65 efter 16 Juli , 2012, 18:05
Alternativt kan du goere slig:
http://culinaryarts.about.com/od/eggsdairy/ht/pasteurize_eggs.htm
Hvids du bruger lidt citronsaft, brug hellre for lidt end for meget. Saa bliver Mayonnaisen utroligt god.

Det er da rimelig simpet at gøre det på den måde. Tror det skal prøves. :)

Titel: Sv: "Sikre" æggeblommer til majonæse?
Indlæg af: karina dj efter 16 Juli , 2012, 18:12
Vi har "levet af" Urtekrams mayo som tit er på bud i Netto (fastvare i coops butikker), men er begyndt at lave selv nu... Jeg gør alle frokostgæster opmærksom på, at den er lavet af egne rå æggeblommer, og det vil jeg fortsat gøre.

Til en fest ville jeg osse lave vores egen mayo, men ha' urtekrams stående til de der har en lille angst for salmonella. Det kunne være mig, og jeg ville sætte pris på at folk spillede med åbne kort  ;)