Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Erik holst Pedersen efter 16 Februar , 2012, 22:42

Titel: Unghane på grill ?
Indlæg af: Erik holst Pedersen efter 16 Februar , 2012, 22:42
Sønnen har lige fået en Weber grill. Så en hane skulle under eller på grillen. Desværre glemte vi lidt, at det var en suppehane, havde regnet lidt forkert med dens alder. Grillen og stegetermometeren virkede perfekt. Nu skulle vi have hanesteg. Men den var sej og ikke til at spise. Vi har nu 6 unghaner i fryseren. Er der nogle, der med gode resultater har prøvet at grillstege sådan en på en grill?  <K
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Ankerine efter 16 Februar , 2012, 22:46
Nix, ikke med gode resultater bortset fra sprødt skind ::). Dyret var nærmest uspiseligt og endte som mad til udendørskattene, der også måtte slide noget i den. Til gengæld kan de langtidssteges ved lav temperatur i ovnen på en bund af rodfrugter eller æbler og løg eller lignende. Eller i stegepose. Lav temperatur og laaaaang stegetid er nødvendigt. Ellers skærer man kødet af fuglen, laver en lækker kødfars og koger kødboller af den. Koger suppe på skroget, tilsætter urter og hansekødsboller - mums!
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Lone Knap efter 16 Februar , 2012, 22:53
eller nap opskriften på Flyvende Jacob *SSS*
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Ankerine efter 16 Februar , 2012, 22:56
Hi hi, den har vi ikke haft mod på her i huset :o. Men skal fuglen ikke være mør inden desserten hældes over ;D?
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: pilegaarden efter 16 Februar , 2012, 22:57
Vi har ikke prøvet. Endnu. Men alt andet kan steges på grill med godt resultat, så selvfølgelig kan unghaner da også.

Der må være nogen herinde der har gode erfaringer?
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Ankerine efter 16 Februar , 2012, 22:58
Mon ikke det er et spørgsmål om alders-definition. En hanekylling kan jo sagtens grilles.
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Lone Knap efter 16 Februar , 2012, 23:00
æhh..desserten???  ;D Jo, du koger jo dyret først.

Erik: Jeg har grillet unghaner med godt resultat. Inddirekte varme og lad låget blive på!!!!
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 Februar , 2012, 23:26
En trykkoger er også god til dem.
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: pilegaarden efter 16 Februar , 2012, 23:34
Man kan da ikke grille på en trykkoger!!

 ;)
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Lene Kongstad efter 17 Februar , 2012, 00:01
Hanekylling på weber grill har været succes hos os.
Uhmmm... Kom maj du søde milde...
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 17 Februar , 2012, 06:46
Niks, men man får det mest møre og saftige kød i en trykkoger, så kan man jo altid lige grille den for sprødheden til sidst :D
Har du smagt mad tilberedt i en trykkoger, Erik?
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Erik holst Pedersen efter 17 Februar , 2012, 17:59
Hej Marianne.
Nej jeg ikke prøvet det du taler om,Men vi er bleve enig om, at starte grillen igen. Denne gang med en rigtig unghane. /o
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 17 Februar , 2012, 18:05
Kan man ikke partere hanen og marinere den i fx et par døgn i en god marinade? Det burde vel (tænker jeg, har ikke prøvet det) få selv det sejeste stykke kød mørt, også ved grillstegning?
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: farm-svendsen efter 27 Marts , 2012, 11:42
her er det en lækkerbisken når vi griller kylling :-)
(http://i1103.photobucket.com/albums/g480/farm-svendsen/kuld2007.jpg)
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Helle Enevoldsen (josefineamanda) efter 28 Marts , 2012, 09:31
Når jeg griller kyllinger af egen avl, koger jeg dem først en time med krydderurter. Parterer dem og lægger dem i en barbecue marinade i køleskabet.
Det er et stort hit her hjemme ;) Kogevandet reduceres, og kan bruges til sovs  :D
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Louise W.D efter 30 Marts , 2012, 11:53
Hvor gammel må en unghane da max være, hvis den skal laves på grill og ikke langtidsstege i stegeso og lign?

Elsker kylling stegt på roterende spyd.
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Jens Madsen efter 24 April , 2012, 20:44
Hmmmm. minder mig og en god kammerat der fortalte mig om lammekød.

Jeg sagde vi ikke havde gode erfaringer med det, han sagde så er det nok for længe siden fåret var lam!!.

Mine erfaringer med kød at vildt der ikke er helt ungt, er SPRUT, (hæhæ).

Ja det mørner faktisk kødet, oder kan bruges porter, rødvin, Whisky - ja kun fantasien sætter grænser.

Mvh
Jens Madsen
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: vbruun efter 13 August , 2012, 19:46
Hiver lige denne her frem..

Hvis man kan stege en hjemmeavlet kylling mør (faldefærdig) i en gryde på 5 kvarter, så kan man også stege dem møre på grillen på nogenlunde samme tid.
De kyllinger vi prøvede i gryden var kun 3-4 måneder.Måske små ja ,men det var lækkert og mørt kød.Det var Succex/Amerikanerkryds
Der skal i hvertfald snart afprøves en hanekylling på grillspyd her.Har endelig fået købt
spydet med motor
Hvad marinerer i den i Jer der får det til at lykkes ?
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: rorby efter 11 ſeptember , 2012, 17:26
grillede en sussex hanekylling i gasgrillen på roterende spyd temp 160 grader i 90 minutter ingen marinade kun salt, den er klækket i pinsen 2012 ca 3½ måned gammel, slagtet vægt ca 1,5 kg. Den blev rigtig god, meget saftig og mør, kun det inderste af lårbenet var lidt sej, men kunne sagtens spises. Den blev slagtet lørdag og grillet tirsdag så den har mørnet ca 2½ dag i køleskab.
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: alex1981 efter 11 ſeptember , 2012, 22:07
vi fortrækker en slagteælder på 6mdr og så i stegepose i oven
eller på weber med en bakke med hvidvin mellem kul i og stegetermometer.
 
Titel: Sv: Unghane på grill ?
Indlæg af: Louise W.D efter 12 ſeptember , 2012, 13:38
grillede en sussex hanekylling i gasgrillen på roterende spyd temp 160 grader i 90 minutter ingen marinade kun salt, den er klækket i pinsen 2012 ca 3½ måned gammel, slagtet vægt ca 1,5 kg. Den blev rigtig god, meget saftig og mør, kun det inderste af lårbenet var lidt sej, men kunne sagtens spises. Den blev slagtet lørdag og grillet tirsdag så den har mørnet ca 2½ dag i køleskab.

Super! Jeg har to stk hanekyllinger fra påsken som jeg godt vil grille :-)