Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Erik holst Pedersen efter 16 Februar , 2012, 22:42
-
Sønnen har lige fået en Weber grill. Så en hane skulle under eller på grillen. Desværre glemte vi lidt, at det var en suppehane, havde regnet lidt forkert med dens alder. Grillen og stegetermometeren virkede perfekt. Nu skulle vi have hanesteg. Men den var sej og ikke til at spise. Vi har nu 6 unghaner i fryseren. Er der nogle, der med gode resultater har prøvet at grillstege sådan en på en grill? <K
-
Nix, ikke med gode resultater bortset fra sprødt skind ::). Dyret var nærmest uspiseligt og endte som mad til udendørskattene, der også måtte slide noget i den. Til gengæld kan de langtidssteges ved lav temperatur i ovnen på en bund af rodfrugter eller æbler og løg eller lignende. Eller i stegepose. Lav temperatur og laaaaang stegetid er nødvendigt. Ellers skærer man kødet af fuglen, laver en lækker kødfars og koger kødboller af den. Koger suppe på skroget, tilsætter urter og hansekødsboller - mums!
-
eller nap opskriften på Flyvende Jacob *SSS*
-
Hi hi, den har vi ikke haft mod på her i huset :o. Men skal fuglen ikke være mør inden desserten hældes over ;D?
-
Vi har ikke prøvet. Endnu. Men alt andet kan steges på grill med godt resultat, så selvfølgelig kan unghaner da også.
Der må være nogen herinde der har gode erfaringer?
-
Mon ikke det er et spørgsmål om alders-definition. En hanekylling kan jo sagtens grilles.
-
æhh..desserten??? ;D Jo, du koger jo dyret først.
Erik: Jeg har grillet unghaner med godt resultat. Inddirekte varme og lad låget blive på!!!!
-
En trykkoger er også god til dem.
-
Man kan da ikke grille på en trykkoger!!
;)
-
Hanekylling på weber grill har været succes hos os.
Uhmmm... Kom maj du søde milde...
-
Niks, men man får det mest møre og saftige kød i en trykkoger, så kan man jo altid lige grille den for sprødheden til sidst :D
Har du smagt mad tilberedt i en trykkoger, Erik?
-
Hej Marianne.
Nej jeg ikke prøvet det du taler om,Men vi er bleve enig om, at starte grillen igen. Denne gang med en rigtig unghane. /o
-
Kan man ikke partere hanen og marinere den i fx et par døgn i en god marinade? Det burde vel (tænker jeg, har ikke prøvet det) få selv det sejeste stykke kød mørt, også ved grillstegning?
-
her er det en lækkerbisken når vi griller kylling :-)
(http://i1103.photobucket.com/albums/g480/farm-svendsen/kuld2007.jpg)
-
Når jeg griller kyllinger af egen avl, koger jeg dem først en time med krydderurter. Parterer dem og lægger dem i en barbecue marinade i køleskabet.
Det er et stort hit her hjemme ;) Kogevandet reduceres, og kan bruges til sovs :D
-
Hvor gammel må en unghane da max være, hvis den skal laves på grill og ikke langtidsstege i stegeso og lign?
Elsker kylling stegt på roterende spyd.
-
Hmmmm. minder mig og en god kammerat der fortalte mig om lammekød.
Jeg sagde vi ikke havde gode erfaringer med det, han sagde så er det nok for længe siden fåret var lam!!.
Mine erfaringer med kød at vildt der ikke er helt ungt, er SPRUT, (hæhæ).
Ja det mørner faktisk kødet, oder kan bruges porter, rødvin, Whisky - ja kun fantasien sætter grænser.
Mvh
Jens Madsen
-
Hiver lige denne her frem..
Hvis man kan stege en hjemmeavlet kylling mør (faldefærdig) i en gryde på 5 kvarter, så kan man også stege dem møre på grillen på nogenlunde samme tid.
De kyllinger vi prøvede i gryden var kun 3-4 måneder.Måske små ja ,men det var lækkert og mørt kød.Det var Succex/Amerikanerkryds
Der skal i hvertfald snart afprøves en hanekylling på grillspyd her.Har endelig fået købt
spydet med motor
Hvad marinerer i den i Jer der får det til at lykkes ?
-
grillede en sussex hanekylling i gasgrillen på roterende spyd temp 160 grader i 90 minutter ingen marinade kun salt, den er klækket i pinsen 2012 ca 3½ måned gammel, slagtet vægt ca 1,5 kg. Den blev rigtig god, meget saftig og mør, kun det inderste af lårbenet var lidt sej, men kunne sagtens spises. Den blev slagtet lørdag og grillet tirsdag så den har mørnet ca 2½ dag i køleskab.
-
vi fortrækker en slagteælder på 6mdr og så i stegepose i oven
eller på weber med en bakke med hvidvin mellem kul i og stegetermometer.
-
grillede en sussex hanekylling i gasgrillen på roterende spyd temp 160 grader i 90 minutter ingen marinade kun salt, den er klækket i pinsen 2012 ca 3½ måned gammel, slagtet vægt ca 1,5 kg. Den blev rigtig god, meget saftig og mør, kun det inderste af lårbenet var lidt sej, men kunne sagtens spises. Den blev slagtet lørdag og grillet tirsdag så den har mørnet ca 2½ dag i køleskab.
Super! Jeg har to stk hanekyllinger fra påsken som jeg godt vil grille :-)