Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: madsen efter 15 Februar , 2012, 12:10

Titel: Kartoffelmos.
Indlæg af: madsen efter 15 Februar , 2012, 12:10
Jeg vil gerne servere kartoffelmos på en lidt mere spændende måde end i en skål.  ;)
Kan nogen fortælle mig, hvordan jeg får mosen til at holde facongen, når jeg sprøjter det ud i fine toppe på bagepladen, og sætter det i ovnen ? det flyder ud  /d
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Marianne M. efter 15 Februar , 2012, 12:12
Hvordan laver du kartoffelmos? Du skal måske komme mindre væske i, så det ikke bliver flydende.
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Poul Harkjær efter 15 Februar , 2012, 12:20
Lav dem i muffins forme
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: madsen efter 15 Februar , 2012, 12:23
Jeg bruger mælk og smør, god ide med muffins forme - mon det vil hænge i ?
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: ina..... efter 15 Februar , 2012, 12:26
Har du æg i din kartoffelmos ?
Jeg har altid 1-2 hele æg i kartoffelmosen, og varmer den godt igennem, det samler den lidt, og så kan du bruge lidt mindre mælk, men muffinsforme er en god ide, hvis ikke du bare laver kartoffelmosen mere tør.
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Marianne M. efter 15 Februar , 2012, 12:33
Lidt revet ost i (eller philadelphia light i stedet for smørret) er heller ikke tosset
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: madsen efter 15 Februar , 2012, 12:54
Tak for svar, jeg prøver igen.  /o
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Henriette Hall efter 15 Februar , 2012, 12:54
Hvis du skal bage kartoffelmosen i toppe, så skal der æg i, for ellers holder de ikke formen.

En god opskrift er fyldte bagekartofler. Man bager store bagekartofler som normalt. Når de er færdige skærer du toppen af og udhuler skallerne. Af fyldet laver du en almindelig kartoffelmos og fylder desuden skinketern og masser af persille, purløg, dild, forårsløg eller hvad du nu kan lide i. Så skal fyldet tilbage i skallerne og bages i ovnen til de bliver fint gyldne. Det får vi nogen gang som nem aftensmad uden andet tilbehør end evt lidt salat. Ungerne er vilde med det.
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 15 Februar , 2012, 13:21
Hvis du laver pommes duchesse blander du kartoffelmosen med æg, og sprøjter dem ud i toppe, der skal bages:
1 kg kartofler koges møre og moses
200 g smør/margarine piskes i og der smages til med
salt og revet muskatnød
5 æggeblommer blandes i
Sæt som toppe på en bageplade (jeg bruger en sprøjtepose med tylle) og pensl med endnu
1 pisket æggeblomme (evt. lidt vand i)
220o i ovnen i ca 10 min, eller til kartoflerne er gyldne.
Jeg har sommetider lavet toppene og så løstfrosset dem, så er det bare lige at tage dem ud, sætte på plade og i ovnen, når de er tøet op.
Smager lækkert :D
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Lone Knap efter 15 Februar , 2012, 14:19
og hvis du så vil gøredet ekstra spændende kan du farve det med rødbede, spinat
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Louise S. efter 15 Februar , 2012, 16:40
Gør som i Mariannes opskrift, men prøv at udskifte lidt af kartoflerne med knoldselleri. Og så skal mosen lige tilsættes en håndfuld ristede, hakkede hasselnødder - mmmmmmmm englesang /o
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 15 Februar , 2012, 17:09
Lidt jordskokker med i mosen giver også englelyd :D
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: madsen efter 15 Februar , 2012, 18:11
Det er nogen rigtig gode foreslag, de skal prøves  /o
Jeg har mange jordskokker  ::) de er bare lidt besværlige at gøre rene.
Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: morAnna efter 15 Februar , 2012, 20:00
Hvis du laver pommes duchesse blander du kartoffelmosen med æg, og sprøjter dem ud i toppe, der skal bages:
1 kg kartofler koges møre og moses
200 g smør/margarine piskes i og der smages til med
salt og revet muskatnød
5 æggeblommer blandes i
Sæt som toppe på en bageplade (jeg bruger en sprøjtepose med tylle) og pensl med endnu
1 pisket æggeblomme (evt. lidt vand i)
220o i ovnen i ca 10 min, eller til kartoflerne er gyldne.
Jeg har sommetider lavet toppene og så løstfrosset dem, så er det bare lige at tage dem ud, sætte på plade og i ovnen, når de er tøet op.
Smager lækkert :D


det er bare lækkert har også lavet dem selv, mums i forskellige størrelser og former(skulle man være lidt  til eksperimenter så man man mose kogte gulerødder i, så får det helt andet farve /o

Titel: Sv: Kartoffelmos.
Indlæg af: Lone Nielsen efter 15 Februar , 2012, 21:09
Du kan også lave Prins Henriks variant. Kartoffelmos lavet på fløde, æg, smør og godt med presset hvidløg i. Mosen sættes på tynde kartoffelskiver i toppe (husk at tage et par kartofler fra til at skive, inden du moser). Det hele bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter - eller til de har lidt farve. Jeg plejer så at drysse lidt parmasanost på, inde de kommer i ovnen.

Og HUSK, at der generelt spises flere kartofler, når de serveres som mos.